Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάPortarathlon: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν

Portarathlon: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν

|

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νάξο το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», που επεφύλασσε πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Το πέτυχε η Ουκρανή Rimma Hordiyenko, που ήταν η νικήτρια στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 6.022 βαθμούς και ξεπερνώντας τους 5.900β. που χρειάζονταν για να πάρει το «εισιτήριο» πρόκρισης για τη μεγάλη διοργάνωση του Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα. Παράλληλα, πέτυχε και ατομικό ρεκόρ, καθώς ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων με 5.762β. Στους άνδρες και στο δέκαθλο νικητής ήταν ένας ακόμη Ουκρανός, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στα Σύνθετα Αγωνίσματα, ο Vadym Adamchuk με 7.517β., ο οποίος πέτυχε σπουδαίο ατομικό, αφού ταξίδεψε στη Νάξο με 7.021β.

Η τελική κατάταξη στο Έπταθλο: Rimma Hordiyenko (Ουκρανία) 6.022β., Irina Rofe-Beketova (Ουκρανία) 5.537β., Στέλα Τζικανούλα 5.474β., Μαρία Ζαχαρούδη 5.004β., Εμμανουέλα Ιωακειμίδου 4.918β., Μελίνα Καστρινού 4.803β., Ευαγγελία Βαρβάρα 4.341β., Ιωάννα Τσάβα 4.084β. Η τελική κατάταξη στο Δέκαθλο: Vadym Adamchuk (Ουκρανία) 7.517β., Vasil Ivanitskiy (Ουκρανία) 7.479β., Aleksandar Grnovic (Σερβία) 7.397β., Παναγιώτης Πήτας 7.317β., Παναγιώτης Μάντης 6.943β., Κώστας Λογδανίδης 6.893β., Γιώργος Στεφανής 6.104β.

Και τώρα ήρθε η ώρα του “ευχαριστώ”… Και με ανοιχτή επιστολή οι εμπλεκόμενοι στο Portarathlon που αναμένεται να γίνει θεσμός καθότι όλοι οι αθλητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το χαμόγελο δεν έφυγε από τα πρόσωπά τους…. Και στην επιστολή αναφέρουν

“Το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο νησί της Νάξου, αφήνοντας, τους διοργανωτές ιδιαίτερα ικανοποιημένους από την συνολική υλοποίηση της διοργάνωσης, και τους αθλητές και προπονητές ενθουσιασμένους από τη συμμετοχή τους.

Συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Δέκαθλο και στο Έπταθλο αντίστοιχα καθώς και αξιόλογοι Ευρωπαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Οι συμμετοχές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις και ρεκόρ σταδίου τα οποία σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των διήμερων αγώνων.

Η αυλαία του «Portarathlon», το οποίο φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου, μπορεί να έπεσε, αλλά για να πετύχει η διοργάνωση χρειάστηκε η βοήθεια και η στήριξη πολλών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και άλλων συντελεστών που βοήθησαν στην επιτυχία αυτή.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Portarathlon» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας την ευκαιρία στους διοργανωτές να προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη χρονιά και το 2ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων.

Το «Portarathlon» ευχαριστεί:

Τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της, ΣΕΓΑΣ, Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου

Τους φορείς υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ΕΟΤ.

Τους χορηγούς: Τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Fast Ferries, την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt, την εταιρεία δημιουργίας ιστοσελίδων Casperweb, τους τοπικούς χορηγούς: το καφέ Χόβολη, το εστιατόριο Scirocco, τα Κουτελιέρης Markets και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

Ακόμη τους υποστηρικτές: Τα ξενοδοχεία Naxos Holidays και NaxiaMare, το beach-bar Yazoo, την εμπορία ξυλείας ΝΙΜΑΚ, το ανθοπωλείο Βαλλέτας, τους χορηγούς επικοινωνίας: SportCyclades, NaxosTimes, NaxosPress, Cyclades24, Κοινή Γνώμη,  AegeanVoice, Μεσόγειος στο Κόκκινο , Volcano TV και την Κυκλαδική.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά του τον  Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία», που φρόντισε για τη σίτιση όλων των αποστολών που μετείχαν το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου στο «Portarathlon».

Το «Portarathlon» διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν