Portarathlon: Το μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Νάξο το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», που επεφύλασσε πολλά ρεκόρ και ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Το πέτυχε η Ουκρανή Rimma Hordiyenko, που ήταν η νικήτρια στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 6.022 βαθμούς και ξεπερνώντας τους 5.900β. που χρειάζονταν για να πάρει το «εισιτήριο» πρόκρισης για τη μεγάλη διοργάνωση του Αυγούστου στη γερμανική πρωτεύουσα. Παράλληλα, πέτυχε και ατομικό ρεκόρ, καθώς ταξίδεψε στο νησί των Κυκλάδων με 5.762β. Στους άνδρες και στο δέκαθλο νικητής ήταν ένας ακόμη Ουκρανός, μια χώρα με μεγάλη παράδοση στα Σύνθετα Αγωνίσματα, ο Vadym Adamchuk με 7.517β., ο οποίος πέτυχε σπουδαίο ατομικό, αφού ταξίδεψε στη Νάξο με 7.021β.

Η τελική κατάταξη στο Έπταθλο: Rimma Hordiyenko (Ουκρανία) 6.022β., Irina Rofe-Beketova (Ουκρανία) 5.537β., Στέλα Τζικανούλα 5.474β., Μαρία Ζαχαρούδη 5.004β., Εμμανουέλα Ιωακειμίδου 4.918β., Μελίνα Καστρινού 4.803β., Ευαγγελία Βαρβάρα 4.341β., Ιωάννα Τσάβα 4.084β. Η τελική κατάταξη στο Δέκαθλο: Vadym Adamchuk (Ουκρανία) 7.517β., Vasil Ivanitskiy (Ουκρανία) 7.479β., Aleksandar Grnovic (Σερβία) 7.397β., Παναγιώτης Πήτας 7.317β., Παναγιώτης Μάντης 6.943β., Κώστας Λογδανίδης 6.893β., Γιώργος Στεφανής 6.104β.

Και τώρα ήρθε η ώρα του "ευχαριστώ"... Και με ανοιχτή επιστολή οι εμπλεκόμενοι στο Portarathlon που αναμένεται να γίνει θεσμός καθότι όλοι οι αθλητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το χαμόγελο δεν έφυγε από τα πρόσωπά τους.... Και στην επιστολή αναφέρουν

"Το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon», σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο νησί της Νάξου, αφήνοντας, τους διοργανωτές ιδιαίτερα ικανοποιημένους από την συνολική υλοποίηση της διοργάνωσης, και τους αθλητές και προπονητές ενθουσιασμένους από τη συμμετοχή τους.

Συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Δέκαθλο και στο Έπταθλο αντίστοιχα καθώς και αξιόλογοι Ευρωπαίοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Οι συμμετοχές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις και ρεκόρ σταδίου τα οποία σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των διήμερων αγώνων.

Η αυλαία του «Portarathlon», το οποίο φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου, μπορεί να έπεσε, αλλά για να πετύχει η διοργάνωση χρειάστηκε η βοήθεια και η στήριξη πολλών φορέων, χορηγών, υποστηρικτών και άλλων συντελεστών που βοήθησαν στην επιτυχία αυτή.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Portarathlon» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ήταν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας την ευκαιρία στους διοργανωτές να προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη χρονιά και το 2ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων.

Το «Portarathlon» ευχαριστεί:

Τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της, ΣΕΓΑΣ, Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου

Τους φορείς υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ΕΟΤ.

Τους χορηγούς: Τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Blue Star Ferries και Fast Ferries, την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Sixt, την εταιρεία δημιουργίας ιστοσελίδων Casperweb, τους τοπικούς χορηγούς: το καφέ Χόβολη, το εστιατόριο Scirocco, τα Κουτελιέρης Markets και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

Ακόμη τους υποστηρικτές: Τα ξενοδοχεία Naxos Holidays και NaxiaMare, το beach-bar Yazoo, την εμπορία ξυλείας ΝΙΜΑΚ, το ανθοπωλείο Βαλλέτας, τους χορηγούς επικοινωνίας: SportCyclades, NaxosTimes, NaxosPress, Cyclades24, Κοινή Γνώμη,  AegeanVoice, Μεσόγειος στο Κόκκινο , Volcano TV και την Κυκλαδική.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά του τον  Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία», που φρόντισε για τη σίτιση όλων των αποστολών που μετείχαν το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου στο «Portarathlon».

Το «Portarathlon» διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ".