Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας (vid)

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας είναι ανίκητος. Κατέκτησε με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε στο Κλουζ της Ρουμανίας. Έκτος ήταν ο Κωνσταντινίδης.

 

Ο "'άρχοντας των κρίκων" εκτέλεσε ένα ακόμη σπουδαίο πρόγραμμα σχεδόν άψογα και πήρε βαθμολογία 15.433.

Ο Βρετανός Τούλαχ ήταν δεύτερος με 15.066 και ο Ουκρανός Ραντιβίλοφ τρίτος με 15.033 και οι δύο χωρίς ουσιαστικά να απειλήσουν τον Λευτέρη Πετρούνια.

Το 3ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τον Πετρούνια

 

Είναι το 3ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τον Πετρούνια, μετά το 2015 στο Μονπελιέ και το 2016 στη Βέρνη, ενώ έχει και ένα χάλκινο στο Βερολίνο το 2011. Μπήκε στο τοπ-4 με τους πολυνίκες των κρίκων, ισοφαρίζοντας τους Σοβιετικούς θρύλους Γιούρι Τιτόφ (πρωταθλητής Ευρώπης 1957, ’59, ’61) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, ’69, ’71) και πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τον Ιταλό ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο οποίος έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, ’92, ’94, ’96).

(Άψογο και το νέο πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT)

Επιπλέον έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης μετά από 60 χρόνια και τον Ανατολικογερμανό Μπέρεντ το 1989, που κατακτά αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Χρυσό (καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να μην αγωνιστούν αμέσως μετά και να ξεκουραστούν ή να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους).

(Ανίκητος ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT)

Και βέβαια παραμένει αήττητος από την άνοιξη του 2016 και το test event των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

6ος ο Κωνσταντινίδης

 

(6η θέση και υποσχέσεις για το μέλλον από τον Κωνσταντινίδη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ROBERT GHEMENT)

Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Κώστα Κωνσταντινίδη στην πρώτη παρουσία σε μεγάλο τελικό, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με βαθμολογία 14.666.

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News