Πρωτιές για τους Μυκονιάτες

Σπουδαία εμφάνιση στη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου δρόμου της Αθήνας πραγματοποίησαν οι αθλητές του ΑΟ Μυκόνου, “αναγκάζοντας” τον εκφωνητή της δημόσιας τηλεόρασης να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο στίβο της Μυκόνου και στην πρόοδο του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, στην κύρια αγωνιστική εκδήλωση, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου ο αθλητής μας Γιώργος Μίνο τερμάτισε 3ος με εκπληκτικό ατομικό ρεκόρ, 1.12.26 (το προηγούμενο του ρεκόρ στην απόσταση ήταν 1.19). Ο Γιώργος είναι αθλητής μικρότερων αποστάσεων, των 3000 μέτρων στηπλ και των 5.000 μέτρων αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μεγαλύτερη απόσταση καθώς δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για το μαραθώνιο δρόμο τις επόμενες χρονιές.

Στην ίδια κούρσα, στις γυναίκες αγωνίστηκε η Χρυσάνθη Δαγρέ η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέκτησε την τιμητική 16η θέση με 1.45.02. Στον αγώνα του Γιώργου και της Χρυσάνθης πήραν μέρος περισσότεροι από 3000 αθλητές.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο δρόμο διοργανώθηκαν αγώνες 3 και 5 χιλιομέτρων.

 

Ο Διομήδης Μπακατσέλος που μόλις την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε στους διασυλλογικούς της Νάξου και έπιασε το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, κέρδισε την πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση με 9.30. ξεπερνώντας περισσότερους από 400 δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Ο 45χρονος Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος, επίσης αθλητής μας από φέτος και πρότυπο για όλη τη δρομική κοινότητα αγωνίστηκε στα 5.000 μέτρα και τερμάτισε 2ος με επίδοση 16.47 μπροστά από 1650 δρομείς από όλη την Ελλάδα.

Ο ΑΟ Μυκόνου ευχαριστεί δημόσια τους τέσσερις δρομείς μας για την προσπάθεια τους και τους εύχεται καλή συνέχεια.

Πηγή: sportcyclades.gr