Ρόδος: Peace and Sport Regional Forum με Καρεμπέ και Γκάλη

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την μεγάλη διοργάνωση Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού» που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Ρόδο, στις 18 Οκτωβρίου 2018, εξέφρασε χτες ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως έχει προγραμματιστεί και μία δράση στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου, ενώ αναμένονται στο νησί υψηλοί προσκεκλημένοι, αθλητές διεθνούς κύρους όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και Έλληνες, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, η Αθηνά Ζέρβα (αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών) και Ρόδιοι αθλητές, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Μιχάλης Σεϊτης.

«Η Ρόδος είναι ένας πολύ-πολιτισμικός τόπος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, περήφανα φιλοξενεί την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση που η ΠΝΑΙ συνδιοργανώνει με το Peace and Sport. Η Ρόδος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή γι αυτό το ετήσιο ραντεβού των πρωταθλητών. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζοντας την λαμπρή αξία του Αρχαίου Σταδίου, δέχτηκε αμέσως την πρότασή μας, να έχουμε εκεί μια παρουσία –το μεσημέρι της 18ης του Οκτώβρη. Θέλουμε τα νησιά μας να βρίσκονται στο επίκεντρο των θετικών ειδήσεων» όπως είπε, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του που δούλεψαν έναν χρόνο για την προετοιμασία του φόρουμ αλλά και τους μεγάλους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση.

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στους στόχους του Peace and Sport που αφορούν τις προσπάθειες της «αθλητικής διπλωματίας» να φέρει μέσα από τον αθλητισμό κοντά τους ανθρώπους και να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς, σε κλίμα συνεργασίας και ειρήνης.

Πάνω από 350 προσωπικότητες αναμένονται στο νησί για τις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Ouided Bouchamaoui από την Τυνησία –βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην διοργάνωση ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης. «Στο πρόσωπο της ΠΝΑΙ, η εμπιστοσύνη που έρχεται σταθερά από το εξωτερικό, είναι μία εμπιστοσύνη που αντανακλά στην προσωπικότητά των νησιών μας και βεβαίως στην προοπτική τους, στην αξία τους, την σημασία τους και το μέλλον τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News