Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Ιστορικός θρίαμβος άλωσε για πρώτη φορά το "Μελίνα...

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Ιστορικός θρίαμβος άλωσε για πρώτη φορά το “Μελίνα Μερκούρη”

|

Ο ΑΟ Θήρας έκανε την υπέρβαση για την 12η αγωνιστική της Volley League Γυναικών – Νίκησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην έδρα του με 3-2 αν και έχανε με 0-2 – Τι δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος – Επόμενος αντίπαλος για τον ΑΟ Θήρας 

«Για να είμαι ειλικρινής εμείς μετά την περιπέτεια που περάσαμε, θέλαμε από σήμερα να εντάξουμε σταδιακά τις αθλήτριες που γύρισαν από Covid-19 σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Είχαμε να ξεπεράσουμε ζητήματα αναπνοών, ζητήματα δυνάμεων και θέλαμε να είναι ένα ματς από το οποίο ξεκινάμε να «χτίζουμε» την ομάδα. Το παράδοξο σήμερα είναι πως αντέξαμε σε ένα ματς 5 σετ και όσο πέρναγε ο χρόνος παίζαμε και καλύτερα. ,,,”

Κατάθεση ψυχής και ρεαλισμού από τον προπονητη του ΑΟ Θήρας, Κώστα Παπαδόπουλου που είδε την ομάδα του να ταξιδεύει στην Αθήνα χθες το πρωί με μικρό ρόστερ, στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 2-0 σετ, όμως τα κορίτσια της Σαντορίνης δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη: Αντεπίθεση διαρκείας με Αδαμοπούλου – Αργυρίου αλλά και Αμποτ και ιστορική πρώτη νίκη στο “Μελίνα Μερκούρη” με 3-2 σετ… Και η μάχη για την τετράδα μόλις – ουσιαστικά – ξεκίνησε. Επόμενη αναμέτρηση με τον Αίαντα Ευόσμου στο ΔΑΠΠΟΣ το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου … 

Τι έγινε στον αγώνα; Ας δούμε την σχετική ανάρτηση μέσα από τη σελίδα της Ομοσπονδίας (volleyball.gr) 

Τεράστια νίκη, την πρώτη στην ιστορία του στο Ρέντη πανηγύρισε ο Α.Ο. Θήρας, ο οποίος έκανε μεγάλη ανατροπή επί του Ολυμπιακού από το 2-0 σετ, φεύγοντας από τον Πειραιά με το δίποντο (3-2).

Μετά από δύο εβδομάδες με απουσίες λόγω κορονοϊού και τραυματισμών, η ομάδα της Σαντορίνης ταξίδεψε ελλιπής και στον Πειραιά (με 9 αθλήτριες), αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να φέρει τούμπα το ματς από το 2-0 σετ και με καλό σερβίς, επίθεση ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Α.Ο.Θ. από το τρίτο σετ και μετά μείωσε τα λάθη (14 στα δύο πρώτα σετ, 11 στα τρία επόμενα), πίεσε στο σερβίς με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύση στην υποδοχή, παρά τις αλλαγές του Κάρλο Παρίζι στα άκρα και στο λίμπερο.

Στο τάι μπρέικ, το 5-3 του Ολυμπιακού έγινε 6-5 για τη Σαντορίνη και παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων σε 10-10, οι φιλοξενούμενες δεν το έβαλαν κάτω και πήραν τη μεγάλη νίκη με 15-12 στο πέμπτο σετ.

Απονομή στην KYANA MVP Βίλμα Σάλας

Πριν την έναρξη του αγώνα, η Βίλμα Σάλας βραβεύτηκε για την ανάδειξή της ως KYANA MVP της 10ης αγωνιστικής. Την απονομή στην Κουβανή ακραία του Ολυμπιακού έκανε ο Αναπληρωτής Ταμίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Αλέξανδρος Αδαμόπουλος.

Η γνώμη του πάγκου

Κάρλο Παρίζι (Προπονητής Ολυμπιακού): «Μετά το δεύτερο σετ, σταματήσαμε να παίζουμε και χάσαμε τελείως την πορεία μας σε αυτό το ματς, κάναμε πολλά λάθη, δεν παίξαμε βόλεϊ, χωρίς τακτική, δεν είχαμε πάθος και έτσι, όλα άλλαξαν μετά το 2-0. Συγχαρητήρια στην Σαντορίνη, έπαιξαν ελεύθερα και πολύ καλά. Ζητώ συγγνώμη για την ήττα».

Κώστας Παπαδόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Για να είμαι ειλικρινής εμείς μετά την περιπέτεια που περάσαμε, θέλαμε από σήμερα να εντάξουμε σταδιακά τις αθλήτριες που γύρισαν από Covid-19 σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Είχαμε να ξεπεράσουμε ζητήματα αναπνοών, ζητήματα δυνάμεων και θέλαμε να είναι ένα ματς από το οποίο ξεκινάμε να «χτίζουμε» την ομάδα. Το παράδοξο σήμερα είναι πως αντέξαμε σε ένα ματς 5 σετ και όσο πέρναγε ο χρόνος παίζαμε και καλύτερα. Προφανώς και είναι μία σημαντική νίκη, η πρώτη μας επί του Ολυμπιακού μέσα στο Ρέντη, αλλά για μας αυτό που κρατάμε είναι η απόδειξη στους εαυτούς μας, ότι ακόμη και μετά την περιπέτεια που περάσαμε μπορούμε να κάνουμε πράγματα».

Διαιτητές: Ονόπας, Ράντσιου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Καλούδας, Τσίτσικας Ν., Γραμματεία: Καστάνη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-2, 16-13, 21-15, 25-16
2ο σετ: 8-4, 16-12, 21-17, 25-18
3ο σετ: 7-8, 14-16, 18-21, 20-25
4ο σετ: 8-5, 12-16, 17-21, 23-25
5ο σετ: 5-3, 10-9, 11-12, 12-15

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 11 άσσους, 63 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 8 άσσους, 64 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (25-16, 25-18, 20-25, 23-25, 12-15) σε 117′

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Κάρλο Παρίζι): Γιώτα 8 (8/10 επ.), Σάλας 3 (3/19 επ., 50% υπ. – 50% άριστες), Μαριάνα Κόστα 11 (10/31 επ., 1 μπλοκ, 60% υπ. – 30% άριστες), Χριστοδούλου 12 (6/8 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Χίπε 30 (25/52 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κελεσίδη 8 (3/7 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ) / Κακουράτου (λ, 37% υπ. – 17% άριστες), Τοτσίδου (λ, 33% υπ. – 27% άριστες), Συριστατίδη, Γενιτσαρίδη 8 (8/18 επ., 17% υπ. – 0% άριστες).

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Κώστας Παπαδόπουλος): Άμποτ 21 (18/42 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 18% υπ. – 8% άριστες), Μουρίλο 12 (10/32 επ., 2 άσσοι), Διάλλα 9 (7/11 επ., 2 άσσοι), Αδαμοπούλου 20 (19/41 επ., 1 άσσος, 26% υπ. – 13% άριστες), Κωνσταντινίδου 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Αργυρίου 11 (10/16 επ., 1 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 27% υπ. – 13% άριστες), Μερκούρη 1 (1 άσσος).

Στα άλλα παιχνίδια; 

Την 11η νίκη του σε 12 αγωνιστικές πέτυχε στον Εύοσμο ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ του Αίαντα. Ο Απόστολος Οικονόμου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλές αθλήτριες του ελληνικού ρόστερ, δεν αγωνίστηκε καμία ξένη και πήραν ανάσες ενόψει της συνέχειας του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρδίζοντας με 3-0 τον Αρη  και πλέον είναι μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας ενώ την επόμενη εβδομάδα υπάρχει το μεγάλο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα ο Αρης θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ηλυσιακό. 

Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό (1-3) από τη Νέα Ερυθραία και μετά την ήττα του Ολυμπιακού μείωσε τη διαφορά της από την 4η θέση στους 2 βαθμούς ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τις ερυθρόλευκες σε μεγάλο ντέρμπι. Εκπληκτικό δίδυμο για την Ένωση η πασαδόρος Βεργίδου με την Αμερικανίδα Μπράουν που έβγαλαν σπουδαίες συνεργασίες, είχαν καθοριστικούς πρώτους χρόνους και ουσιαστικά “καθάρισαν” στα κρίσιμα σημεία. Η Μπράουν τελείωσε το ματς με 20 πόντους ενω πολύ καλές ηταν και οι Λίντσεϊ και Τερέλ που είχαν απο 14.. Όαση απο τις Αμαζόνες η Σάντος με 24 πόντους. 

Τη νίκη με 3-2 σετ επί του Α.Ο. Λαμίας 2013 πέτυχε η Θέτιδα για την 12η αγωνιστική της Volley League γυναικών. Για την ομάδα της Βούλας που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας,  ήταν επίσης η έκτη σερί νίκη με οδηγό την Ανθούλη που πήρε 22 πόντους ενω η Αποστολάκη βοήθησε με 13. Απο τις φιλοξενούμενες βοήθησαν πολύ οι Περέϊρα με 25 και Ρόμπλες με 22. Επίσης οι φιλοξενούμενες είχαν διπλάσιους άσσους και μπλοκ απο τις νικήτριες που είχαν εξαιρετική επίθεση.

Επιστροφή στις νίκες για το Μαρκόπουλο, το οποίο επικράτησε με 3-0 σετ στην έδρα του Ηλυσιακού 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης