Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Νικήθηκε από το "πρέπει", κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Νικήθηκε από το “πρέπει”, κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ

|

Πιο εύκολα απ ότι θα περίμεναν ακόμη και οι φίλοι του ΠΑΟΚ, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας στον τελικό τον ΑΟ Θήρας με 3-0 σετ – Τι αναφέρουν οι πρωταγωνιστές

Είναι στιγμές που όταν μιλούν οι πρωταγωνιστές καλό είναι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι γνωστοί προπονητές της εξέδρας να ακούμε με προσοχή… Ο ΠΑΟΚ, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, έχει κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κύπελλο Ελλάδας. Εχει ρίξει στο καναβάτσο με 3-0 σετ, τον ΑΟ Θήρας, που όπως έλεγαν οι ειδικοί (κι εμείς ως κυκλαδίτες) ήταν το φαβορί… Ο αγώνας έχει τελειώσει στο κλειστό της Ηλιούπολης και προπονητής αλλά και αθλήτριες του ΑΟ Θήρας, της ομάδας από τη Σαντορίνη, απλά εξηγούν τι έγινε “ Κάναμε λάθη τα οποία βέβαια δεν ήρθαν από μόνα τους. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε με το σερβίς του, ενώ το δικό μας δεν λειτούργησε», είπε ο προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Η ήττα στον τελικό μας στεναχωρεί, αλλά δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια που κάναμε σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη σεζόν».

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί ήταν ήταν πιο σταθερός, ενώ εμείς σε κάποια σημεία κάναμε λάθη και το πληρώσαμε. Ο ΑΟΘ έκανε συνολικά μια πολύ καλή προσπάθεια σε μία ιδιαίτερη χρονιά», τόνισε η Ειρήνη Τσομπανίδου που φέτος βρέθηκε από την Λαμία στη Σαντορίνη και ενδεχομένως έκανε το καλύτερο παιχνίδι της… . «Εμείς φάνηκε ότι δεν είμαστε τόσο έτοιμες όσο ο ΠΑΟΚ και δίκαια ο αντίπαλος μας κατέκτησε τον τίτλο. Ελπίζω μέσα από τος δυσκολίες της φετινής χρονιάς να βγει κάτι καλό και απαιτούμε κι εμείς οι αθλήτριες από δω και πέρα περισσότερα πράγματα», είπε η Κωνσταντίνα Βλαχάκη η οποία είχε και τις περισσότερες κατακτήσεις στο συγκεκριμένο θεσμό…

Ο ΑΟ Θήρας μπήκε χθες στο γήπεδο της Ηλιούπολης ως το φαβορί… Εχοντας κερδίσει τους δύο “αιώνιους” του ελληνικού αθλητισμού σε λιγότερο από δέκα ημέρες (αρχικά τον Ολυμπιακό εντός έδρας με 3-1 σετ και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο Μαρούσι) είχε την πίεση του φαβορί και όχι άδικα, κοιτώντας και το ρόστερ του… Αλλά αυτή η πίεση, αυτό το “πρέπει” που έχουμε ως Κυκλαδίτες για να φέρουμε τρόπαιο στο Νομό μας, λειτούργησε ενδεχομένως ως το ψηλότερο εμπόδιο… Οπως κι εάν έχει, η επόμενη ημέρα μετράει. Και οι παράγοντες της Σαντορίνης, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να ανταποκρίνονται και κυρίως να σηκώνονται άμεσα, μετά τη πρώτη ατυχία. Το έχουν αυτό οι νησιώτες, το είδαμε παλαιότερα με τον Φοίνικα Σύρου (στους άνδρες), το είδαμε με τον Πανναξιακό (με τρεις συμμετοχές σε τελικό) θα το δούμε και πάλι με τα παιδιά του ΑΟ Θήρας….

Τι έγινε στον τελικό;

Στο πρώτο σετ τη διαφορά έκαναν τα λάθη του ΑΟ Θήρας καθώς η τυπικά γηπεδούχος έκανε 11 πόντους δώρο στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις 3. Έτσι η ομάδα του Τάκη Φλώρου μετά το 2-1 με το οποίο προηγήθηκε ο ΑΟΘ πήρε το προβάδισμα και άρχισε να χτίζει μια διαφορά (5-8, 7-11). Ο ΑΟΘ με την Τσομπανίδου να κάνει τρομερή δουλειά στο φιλέ πλησίαξσε στον πόντο (10-11, 13-14) με το σετ να κρίνεται στο 16-18 όπου η Σαντορίνη έχασε την ευκαιρία για κόντρα επίθεση, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 16-21 και πήρε το σετ με 20-25.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία στον αγώνα καθώς ο ΑΟΘ περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του και η είσοδος της Γουάλας αρχικά έδωσε μία επιθετική ώθηση. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 14-13, όπου ο ΑΟ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά με +2 (μπλοκ Πολυνοπούλου σε Ντάλκε) για να τρέξει εκεί ο ΠΑΟΚ ένα σερί 0-8 (με συνεχόμενα μπλοκ και κόντρα επιθέσεις). Ο Παπαδόπουλος εξάντλησε τα δύο τάιμ άουτ, η Ντάλκε πήρε την αλλαγή και η αρχηγός του ΑΟΘ με συνεχόμενους πόντους έβαλε ξανά την ομάδα της στο ματς καθώς το σκορ έγινε 19-21! Εκεί όμως η Κούμπουρα ξεκόλλησε την ομάδα της και αμέσως μετά η κακή υποδοχη του ΑΟΘ έφερε το σκορ στο 19-23 για να τελειώσει το σετ με 21-25.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας την ψυχολογία στα ύψη ξέφυγε γρήγορα με 4-7 στο τρίτο σετ και παρόλο που δύο λάθη της Πότοκαρ έφεραν ξανά την ισορροπία (9-9), ο Δικέφαλος δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και στο 14-15 με ένα νέο εντυπωσιακό σερί ξέφυγε με 14-19. Η Σαντορίνη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με επίθεση της Βλαχάκη και δύο άσους της Γουάλας μείωσε στον πόντο (18-19) για να φτάσει στο σερί της στο 6-0 και να προηγηθεί με 20-19! Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε με τα σερβίς της Πολυνοπούλου που έφεραν το σκορ στο 20-22, αλλά με άουτ της Πότοκαρ είχαμε νέα ισοπαλία για να φτάσουμε στο 23-23. Η επίθεση της Κούμπουρα δόθηκε άουτ, ο Φλώρος με επιμονή της διαγώνιας του ζήτησε τσάλεντζ και δικαιώθηκε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε ματς μπολ! Κι ο τελικός τελείωσε στην επόμενη φάση όταν η Ντάλκε κάρφωσε στην αντένα με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τον τίτλο.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητές: Ράπτης, Μαυρικίδης. Επόπτες: Τόλιος, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Σπίγγου. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Θεοδωρίδου.

Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 13-16, 16-21, 20-25 / 2ο σετ: 7-8, 14-16, 14-21, 21-25 / 3ο σετ: 6-8, 14-16, 20-21, 23-25

*Οι πόντοι του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 3 άσσους, 42 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 11 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 5 άσσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 21-25, 23-25) σε 90′

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Κώστας Παπαδόπουλος): Σάντος 3 (3/6 επ.), Ντάλκε 16 (14/34 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 48% υπ. – 32% άριστες), Βλαχάκη 10 (10/23 επ., 43% υπ. – 27% άριστες), Διώτη 2 (1/8 επ., 1 μπλοκ), Χατζηευστρατιάδου 8 (6/15 επ., 2 μπλοκ), Τσομπανίδου 6 (2/4 επ., 4 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 80% υπ. – 70% άριστες), Κοντούδη, Γουάλας 8 (6/14 επ., 2 άσσοι).

Π.Α.Ο.Κ. (Τάκης Φλώρος): Πολυνοπούλου 8 (3/10 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μερτέκη 12 (8/17 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 60% υπ. – 44% άριστες), Κούμπουρα 18 (17/36 επ., 1 άσσος), Βεργίδου 1 (1/3 επ.), Πότοκαρ 13 (10/27 επ., 3 μπλοκ, 53% υπ. – 40% άριστες), Τσιόγκα 2 (2/4 επ.) / Ξανθοπούλου (λ, 83% υπ. – 83% άριστες), Καλαντάτζε, Κλέπκου (25% υπ. – 25% άριστες).

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Κωστας Παπαδόπουλος (ΑΟ Θήρας): «Σήμερα κάναμε πολλά λάθη.Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό στα σετ. Έπαιξε καλό βόλεϊ ο ΠΑΟΚ και δίκαια κέρδισε το κύπελλο. Ξεκινήσαμε την χρονιά  έχοντας δύο στόχους. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μας. Δεν μπορέσαμε να νιώσουμε τον τελικό.  Το σημερινό αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την προσπάθεια της φετινής σεζόν. Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου. Επίσης να τονίσουμε ότι η διοίκηση ήταν συνεχώς στο πλευρό μας, και μας στήριξε όλη την χρονιά. Υπάρχει συμφωνία για να παραμείνω και του χρόνου στην ομάδα».
 
Τάκης Φλώρος (ΠΑΟΚ): «Έπαιξα στον ΠΑΟΚ 6-7 χρόνια, 6-7 χρόνια προπονητής, η καρδιά μου είναι στον ΠΑΟΚ, Ποτέ ένας τελικός δεν είναι εύκολος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα χωρίς παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ, ουσιαστικά η ομάδα έχει  κάνει ένα αθλητικό θαύμα. Από την ώρα που την ανέλαβε ο κ. Αμοιρίδης, η ομάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια ανέβηκε στην Α1 και κατέκτησε έναν τίτλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Για την χρησιμοποίηση της Πυλαίας ως έδρα και τον κοσμο είπε: «Ακόμα είναι νωρίς. Άλλωστε, φέτος δεν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα. Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δυναμική. Εάν ένα τμήμα πάει καλά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ στηρίζει».

Για το που αφιερώνει τον τίτλο: «Σίγουρα στον κόσμο του ΠΑΟΚ και φυσικά στη μνήμη του Νότη Λίτσα. Κανονικά αύριο θα πίναμε μαζί καφέ και θα συζητούσαμε τον τελικό. Έφυγε νωρίς και αυτός ο τίτλος είναι δικός του».

Λίτσα Μερτέκη (ΠΑΟΚ): «Καλό τέλος σε μια δύσκολη χρόνια. Η χρονιά δεν ηταν καλή με το σταμάτα-ξεκινάμε,παιξαμε πολυ λιγα ματς. Ειμαι πολυ ευτυχισμένη που καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο. Δουλεψαμε σκληρά και παλέψαμε πολύ στον αγώνα. Ηταν θέμα τύχης που έπαιξα κόντρα την παλιά μου ομάδα. Με εχει επηρρέασει λίγο που δεν είμαι στις επιλογές της εθνικής ομάδας».
 
Ολγα Βεργίδου (ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σαντορίνης για την πορεία της στο κύπελλο και την προσπάθεια που εκανε στο τελικό. Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι μια μεγάλη δικαίωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ και μενα. Είμαι πολύ χαρούμενη που γύρισα στη Θεσσαλονίκη και πήρα έναν τίτλο. Σήμερα πανηγυρίζω το κύπελλο και από αύριο θα σκεφτώ το μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air