Σαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Πρώτος αντίπαλος στο κύπελλο ο Πορφύρας

Και πατάμε και πάλι παρκέ.... Το πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών τελείωσε άδοξα (ας είναι καλά η πανδημία και κυρίως η άρνηση της Πολιτείας να αφήσει τον αθλητισμό ελεύθερο),  αλλά η Ομοσπονδία και οι δώδεκα ομάδες θα κάνουν μία ακόμα μεγάλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη τη τάξη διοργάνωση, έστω κι εάν υπήρχαν αντιδράσεις. Η ανάγκη να υπάρχει προφανώς ένας τροπαιούχος φέρνει τις αθλήτριες στο παρκέ, όμως θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση γιατί ο κίνδυνος των τραυματισμών είναι προ των πυλών...

Και μιλάμε για δώδεκα ομάδες και όχι 14 γιατί πολύ απλά δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Ο.Ηλυσιακός, ενώ όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες η ομάδα της Νάξου (Πανναξιακός ΑΟΝ) επέλεξε από την αρχή μία συγκεκριμένη στάση (αποχή από το πρωτάθλημα με όποιες συνέπειες) και έχει αναστείλει τη λειτουργία της ομάδας.

Έτσι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. η κλήρωση της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Ξεχωρίζει το ζευγάρι μεταξύ του Α.Ο. Μαρκοπούλου RevoilΟλυμπιακός Σ.Φ.Π. ενώ όσον αφορά τον ΑΟ Θήρας ξεκινάει τη μάχη από τον Πειραιά κόντρα στον Πορφύρα. Μία ομάδα που έχει κερδίσει έξι φορές στο πρωτάθλημα τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ φέτος ξεκίνησαν σε διαφορετικό όμιλο, όμως αναμετρήθηκαν στα "Νομίκεια" όπου και εκεί ο ΑΟ Θήρας ήταν νικητής...

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 31 Μαρτίου και η ρεβάνε στις 3 Απριλίου (σ.σ. να σημειώσουμε εδώ ότι απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακου για μεταγραφές ξένων αθλητριών και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα κρατήσει για 10η χρονιά τη κούπα στο λιμάνι)

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις
Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας
Α.Ε.Κ. – Α.Σ. Άρης
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι δώδεκα ομάδες θα  αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Οβαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα  θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Προημιτελική Φάση:

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν  σε  δύο  ζευγάρια  με  κλήρωση  και  θα  δώσουν  έναν  αγώνα,  με  γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News