Σαντορίνη - ΑΟ Θήρας: Τίμησε τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του παιδικού Καρκίνου

Οι ομάδες πάνω απ όλα είναι μέλη της κοινωνίας... Πόσο μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μικρές κοινωνίες όπου όλοι γνωριζόμαστε και το κυριότερο έχουμε άμεση σχέση και σύνδεση με την τοπική οικονομία, κουλτούρα και παιδεία. Οπότε, δεν μας έκανε εντύπωση, η κίνηση που έγινε από τον ΑΟ Θήρας το πρωί του Σαββάτου (20/02) όταν και ανέδειξε ένα από τα πλέον καυτά θέματα της καθημερινότητας, τον παιδικό καρκίνο... Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης...

"Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, τίμησε και ανέδειξε με πρωτοβουλία του ο Α.Ο. Θήρας το πρωινό του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, με την ημερολογιακή καθυστέρηση να γίνεται λόγο των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν στην περιοχή μας.

Οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ του Α.Ο. Θήρας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και κινητοποιήσουν το κοινό για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, φωτογραφήθηκαν στις κερκίδες του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. με πολύχρωμα κουκλάκια, στέλνοντας μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Με ιδέα της ομάδας μας, τα κουκλάκια παρέμειναν στις κερκίδες του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. με την ευχή και ελπίδα σύντομα να αντικατασταθούν με φιλάθλους.

Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα "Το χάνι" για την ευγενική του προσφορά στα παιδικά ζωάκια.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο). Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ πάνω από 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ο Α.Ο. Θήρας εύχεται σε όλους υγεία ως την κύρια προυπόθεση για κάθε τι άλλο στις ζωές μας."

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News