Σαντορίνη: Εγένετο ΑΣ Σαντορίνης 2020 και τι γίνονται οι άλλες ομάδες

Ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο της Σαντορίνης καθώς οι Γενικές Συνελεύσεις της Θύελλας Καμαρίου και του Πανθηραϊκού που έγιναν χθες το απόγευμα ψήφισαν θετικά όσον αφορά τη συνένωση των ομάδων του νησιού με στόχο τη δημιουργία ενός .. κολοσσού που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού των Κυκλάδων και θα βάλει πλώρη ακόμη για τα μεγαλύτερα σαλόνια... Νομίζετε ότι δεν είναι εφικτό; Η ισχύς εν τη ενώσει και μάλιστα με το Δήμο να έχει ενεργό ρόλο στο όλο εγχείρημα από τη στιγμή που θα έχει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλο του Αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνη 2020 με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού... Α και θα βοηθήσει στην βελτίωση των υποδομών...

Του Αντώνη Κοραή (sportcyclades.gr)

Οι διαδικασίες (σ.σ. Γενικές Συνελεύσεις) ξεκίνησαν παράλληλα χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή να είναι ικανοποιητική και σχεδόν παμψηφεί εγκρίθηκε το κύριο θέμα των συνελεύσεων. Πλέον η “μπάλα” περνά στα πόδια των παραγόντων, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο και η Ένωση να πάρει σάρκα και οστά!

Το διευρυμένο Δ.Σ. της ομάδας που θα προκύψει θα αποτελείται από 15 άτομα. Πέντε από τη Θύελλα Καμαρίου, πέντε από τον Πανθηραϊκό, δύο από τον Πύργο, ένας από τον Καρτεράδο, ένας από τη Λάβα Εμπορείου και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού.

Η Σαντορίνη 2020 θα χρησιμοποιεί με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής ως έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Φηρών, που θα δεχθεί ένα ισχυρό “λίφτινγκ” ώστε να τηρεί προδιαγραφές μεγαλύτερης κατηγορίας.

Για το όλο εγχείρημα  της συνένωσης θα χρησιμοποιηθεί το Α.Φ.Μ. της ομάδας της Θύελλας.

Η ομάδα του Πύργου θα μετονομαστεί σε Σαντορίνη Ένωση 2020 Πύργος και θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Κυκλάδων, ενώ ο Καρτεράδος θα γίνει Σαντορίνη Ένωση 2020 Καρτεράδος και θα αγωνιστεί στην Β΄ κατηγορία. Η Λάβα Εμπορείου συνεχίζει να υπάρχει ως έχει και διατηρεί μόνο τις ακαδημίες της.

Η ομάδα του Πανθηραϊκού διατηρεί το όνομα της αλλά συνεχίζει μόνο με ακαδημίες που θα συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Το νέο 15μελές Δ.Σ. που θα προκύψει θα κάνει την οικονομική διαχείρηση όλων των ομάδων, ενώ τα συμβούλια των υπολοίπων θα ασχολούνται με την καθημερινότητα των ομάδων τους, π.χ. προπονήσεις, ταξίδια κτλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News