Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάSantorini Experience 2019: Παρόντες και Ολυμπιονίκες του Ρίο

Santorini Experience 2019: Παρόντες και Ολυμπιονίκες του Ρίο

|

Το “Santorini Experience” είναι έτοιμο για την 5η του έκδοση … Το τριήμερο 4 – 6 Οκτωβρίου με πολλές και σημαντικές παρουσίες, ανάμεσά τους οι Ολυμπιονίκες του Ριο (2016) Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου (δείτε video) 

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση “Santorini Experience”, καθώς στις 4 με 6 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν για 5η χρονιά οι μοναδικοί αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, με θέα τον απαράμιλλης ομορφιάς παγκόσμιο τουριστικό προορισμό της Σαντορίνης. 

Tο “Santorini Experience” θα συγκεντρώσει για ακόμα μία φορά το παγκόσμιο ενδιαφέρον και τις συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών φιλοξενώντας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 τους αγώνες τρεξίματος και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τον αγώνα κολύμβησης, με φόντο το εμβληματικό Κυκλαδίτικο νησί.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 05/10, θα δοθούν ταυτόχρονα οι εκκινήσεις των διαδρομών τρεξίματος 15χλμ by Samsung και 10χλμ, στις 08.15 το πρωί, ενώ η διαδρομή των 5 χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος» θα εκκινήσει στις 11:00 το πρωί. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

Την Κυριακή 06/10, η δράση θα είναι κολυμβητική καθώς οι συμμετέχοντες θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.) από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα open water swimming by Vikos. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το ηφαίστειο. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού διευθυντή Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τους κανονισμούς της FINA και την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, της Lifeguard Patrol, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, του Atlantis Dive Center και του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης.

Στην φετινή διοργάνωση θα δώσουν το δυναμικό παρών ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο,  Yasunari Hirai, καθώς και η ελίτ της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός και οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Στελλίνα Απλαντή, Δημήτρης Μανιός, οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης και οι Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτης Αλογάκος, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου και Μελίνα Τροχαλάκη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις συμβουλές που δίνουν ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου για τον συναρπαστικό κολυμβητικό αγώνα του “Santorini Experience”:


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες