Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάSantorini Experience: Προς τιμήν του Αριστείδη Αλαφούζου μετονομάζεται η διαδρομή των 5...

Santorini Experience: Προς τιμήν του Αριστείδη Αλαφούζου μετονομάζεται η διαδρομή των 5 χλμ

|

Σε μία “ζεστή” εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία δημοσιογράφων και πολλών εκλεκτών καλεσμένων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30/5 η επίσημη παρουσίαση του Santorini Experience, της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές στην Ελλάδα, που φέτος δίνει για τρίτη συνεχή φορά ραντεβού στη Σαντορίνη, στις 6-8 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η αποκλειστική προβολή της εντυπωσιακής εκπομπής με τις καλύτερες στιγμές του “Santorini Experience 2016”, πριν αυτή μεταδοθεί από το FOX Sports (στην Ελλάδα μέσω NOVA) στις 19 Ιουνίου.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν πολλά πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με το επιτυχημένο αθλητικό τριήμερο της Σαντορίνης, το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το Ηφαίστειο μέχρι το Παλιό Λιμάνι των Φηρών (2,4 χλμ), καθώς και διαδρομές τρεξίματος 5, 10 και 15 χλμ με αφετηρία και τερματισμό την Οία. Ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρης Τζούρος, οι τεχνικοί διευθυντές κολύμβησης Νίκος Γέμελος και τρεξίματος Νίκος Πολιάς, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Kids’ Athletics της διοργάνωσης, Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και η Εθνική Ελλάδος κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της συνέντευξης τύπου.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, προχώρησε σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση και τόνισε, μεταξύ άλλων: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος το 3ο κατά σειρά Santorini Experience! Η αθλητική διοργάνωση έχει γίνει πια θεσμός για τον τόπο μας και ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες την αναζητούν και κανονίζουν τις διακοπές τους γύρω από αυτή. Τη φετινή χρονιά, η οποία είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά για εμάς, η διαδρομή των 5 χλμ. θα ονομαστεί «Αριστείδης Αλαφούζος» η οποία ξεκινάει από την αφαλάτωση της Οίας, που έχει δωρίσει στους κατοίκους του νησιού. Η κίνηση μας αυτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αείμνηστο Αριστείδη Αλαφούζο θα αποτελέσει και την αρχή για άλλες ενέργειες έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας“.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «”Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, τον οποίο έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας και συνδυαζόμενη με τον τόπο διεξαγωγής, την πανέμορφη Σαντορίνη, δίνει το κίνητρο για ένα σημαντικό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και καθίσταται πλέον ένα διεθνές αθλητικό και τουριστικό γεγονός. Η ΚΟΕ, εντάσσοντάς το υπό την αιγίδα της, με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας και των κορυφαίων αθλητών της στο open water, στηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση, συμβάλλοντας έτσι και από την πλευρά της στην ανάδειξη, προβολή και καθιέρωσή της στον διεθνή χώρο”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: “Πέρσι αθλητές από 28 χώρες, ανακάλυψαν το γιατί αυτό το νησί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη του. Φέτος, όσοι συμμετέχουν, θα το βιώσουν στην πράξη. Το συγκεκριμένο γεγονός εναρμονίζεται με τους στόχους του ΕΟΤ να προβάλλει διεθνώς προορισμούς της χώρας, καθώς και εναλλακτικές μορφές του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εξασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη με ορίζοντα 12μηνου. Μάλιστα μέσα από την κάλυψη δικτύων ενημέρωσης, όπως του FOX Sports, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, έχουμε την ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε αμέτρητους δυνητικούς επισκέπτες μας, πολύ περισσότερους από τα 28 και πλέον εκατομμύρια που υποδεχθήκαμε το 2016 στη χώρα”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) κ. Λευτέρης Τζούρος, με τη σειρά του, τόνισε: “Το Santorini Experience στις 6-8 Οκτωβρίου έρχεται γεμάτο ενέργεια και νέες ιδέες. Η καθιέρωσή του ως θεσμός είναι πλέον γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού σε πολύ σύντομο σχετικά διάστημα κατάφερε να έχει την παγκόσμια αίγλη που ήταν και ο αρχικός στόχος μας. Η επιτυχημένη συνεργασία Δήμου Θήρας – ΔΑΠΠΟΣ – ACTIVE MEDIA, η αιγίδα της ΚΟΕ και του ΕΟΤ, καθώς και οι χορηγοί μας είναι τα στοιχεία που έδωσαν παγκόσμια δυναμική στο θεσμό. Σας περιμένουμε όλους να ζήσετε, συμμετέχοντας την πρόκληση του Santorini Experience…”.

Οι εγγραφές για την διοργάνωση έχουν ήδη ανοίξει και φαίνεται πως οι συμμετοχές από το εξωτερικό θα είναι ακόμα περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη το 80% των εγγραφών που προέρχεται από Ρωσία, Αυστρία, Ιταλία και Γερμανί. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και τα πακέτα των χορηγών φιλοξενίας θα ανακοινωθούν σε επόμενες εβδομάδες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;