Σαντορίνη: φτιάχνουν ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ

Όταν υπάρχει η θέληση όλα μπορούν να συμβούν. Και στην Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια δίνουν βαρύτητα στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών χωρίς να τα περιμένουν όλα από την Πολιτεία. Και σίγουρα δεν είναι χρημάτων… Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα atlantea.news «ανοικτό γήπεδο μπάσκετ – προπονητήριο θα λειτουργήσει στους επόμενους λίγους μήνες στο προαύλιο του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΠΠΟΣ) της Σαντορίνης, στον Καρτεράδο.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί τα τοιχία αντιστήριξης και έχει διαστρωθεί με χώμα ο χώρος ώστε να οριζοντιωθεί το δάπεδο, καθώς στο σημείο που κατασκευάζεται το γήπεδο το έδαφος έχει ελαφρά κλίση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ Λευτέρη Τζούρο το γήπεδο θα είναι κανονικών διαστάσεων, πλήρως φωτιζόμενο και θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας.

Το γήπεδο αναμένεται αφενός μεν να αποσυμφορήσει το αντίστοιχο γήπεδο στο εσωτερικό του κλειστού γυμναστηρίου και αφετέρου να δώσει τη δυνατότητα και στο εκτός ομάδων κοινό να αθληθεί κάτι που σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες στο υπάρχον γήπεδο.