Σαντορίνη: Η ΑΣ Σαντορίνης λέει "αντίο" στην Super League 2

Κάποιοι το περίμεναν…  Και δυστυχώς για τις Κυκλάδες είναι μεγάλο πισωγύρισμα… Μετά τον Ορφέα Ξάνθης που έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι την Παρασκευή (30/07) η Σαντορίνη με έγγραφό της ενημέρωσε για την απόφασή της και ζήτησε να της επιστραφούν τα παράβολα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δώσει τα παρών στην SuperLeague 2.   Είναι η δεύτερη αποχώρηση ομάδας που είχε το δικαίωμα να πάρει μέρος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Σαντορίνη είχε εκδώσει ανακοίνωση προ ημερών και στεκόταν στο γηπεδικό πρόβλημα.  

Τι σημαίνει αυτή η πληροφορία; Ότι η ομάδα της Σαντορίνης θα μείνει στη Γ’ Εθνική κατηγορία…  Η όχι;

Η ανακοίνωση της Θηραϊκής Πολιτείας

Τα ερωτήματα τα οποία έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και τα οποία ουσιαστικά έμειναν αναπάντητα δημοσιοποίησε ο συνδυασμός ''Θηραϊκή Πολιτεία''.

«Επί της ουσίας αναπάντητα παραμένουν στους Δημότες τα ερωτήματα που ετέθησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

#  Για ποιο λόγο δεν προχώρησε ήδη ο Δήμος Θήρας σε ενέργειες για την διαμόρφωση του γηπέδου του Πανθηραϊκού σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές;

#  Θα καλυφθούν τα έξοδα της ομάδας από τον Δήμο για τους εκτός έδρας αγώνες που κατ’ ανάγκη πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο εκτός Σαντορίνης ύψους 90.000,00€ όπως δημόσια είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ο Δήμαρχος;

# Θα καλυφθούν τα μελλοντικά εκτός έδρας έξοδα και για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους μέχρι να αποκτήσει η Σαντορίνη γήπεδο σύμφωνο με τις προδιαγραφές της SuperLeague 2;

Η θέση της Περιφέρειας

Στην εκπομπή του Volcano TV ''Τα νέα της Σαντορίνης και των Κυκλάδων'' φιλοξενήθηκε πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Μεγάλο μέρος της εκπομπής αφιερώθηκε στο πολυσυζητημένο γήπεδο της Σαντορίνης που θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία λύση για να φιλοξενήσει την ομάδα του νησιού που αγωνίζεται στη super league 2.

Απατώντας στα ερωτήματα του Παναγιώτη Μυτιληναίου και του Δημήτρη Πράσσου ο κ. Λεονταρίτης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τήρησε την υπόσχεση της, εξασφαλίζοντας 250.000€, ενώ όπως είπε αυτό που αναμένεται είναι οι να γίνουν και οι απαιτούμενες ενέργειες από τον δήμο προκειμένου να αρχίσει το έργο.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι για το γήπεδο του Καμαρίου και την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε κανένα αίτημα προς την περιφέρεια που να αφορά έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Φυσικά τα 250.000€ δεν είναι ένα ποσό που αρμόζει σε ένα νησί όπως είναι η Σαντορίνη από πλευρά Περιφέρειας, όμως τουλάχιστον ο πρώτο βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έδειξε ένα έμπρακτο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Σαντορίνης. Δυστυχώς, όμως αυτό το ποσό δεν μπορεί αν φέρει κάποια λύση και αυτό γίνεται εντονότερο με την αποθυμία του δήμου να τηρήσει όσα είχε υποσχεθεί δια στόματος του δημάρχου κ. Αντώνη Σιγάλα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News