Σαντορίνη: Και επίσημα στη Football League ο ΑΣ Σαντορίνης 2020

ΑΣ Σαντορίνη 2020 ... photo credit ΑΣ Σαντορίνη 2020

Η Πέμπτη 8 Οκτωβρίου είναι η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων... Κι αυτό γιατί; Πολύ απλά η νεοσύστατη ομάδα ΑΣ Σαντορίνης 2020 (προήλθε από την συνένωση των ομάδων Θύελλας Καμαρίου και Πανθηραϊκού) είναι πλέον μέλος της Football League και πλέον ανήκει στους εκλεκτούς του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, είναι η δεύτερη ομάδα των Κυκλάδων που είναι σε επαγγελματικό πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα των σπορ... (σ.σ. ΑΟ Θήρας και Πανναξιακός ΑΟΝ μπορεί να ανήκουν στην Volley league Γυναικών και να διεκδικούν στα ίσα το πρωτάθλημα ή το κύπελλο αλλά είναι δυστυχώς ερασιτεχνικές ομάδες) κι αυτό γιατί τον .. προηγούμενο αιώνα είχε προηγηθεί η ομάδα θρύλος της ΠΑΕ Αγερσανίου. Διετία 1998 -20 και το Αγερσανί με χρώματα Πορτοκαλί και μαύρα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική και μάλιστα τη περίοδο 1998 - 99 τερματίζει στην 3η θέση και χάνει στο τσάκ την άνοδο. Είναι η χρονιά που στο κύπελλο αγωνίζεται με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Παναχαϊκή και αφήνει άριστες εντυπώσεις...

Στην επίσημη ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε σήμερα βλέπουμε"  Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για αύξηση των ομάδων της Football League απο 19 σε 20, με τον προβιβασμό του σωματείου Σαντορίνη 2020, βάσει του άρθρου 20, παράγραφος 10 του ΚΑΠ".

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα SportCyclades.gr

Ποια είναι όμως τα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για να γίνει αυτή η μετάβαση και τι θα αλλάξει;

@ Αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει είναι η δημιουργία ΠΑΕ (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία) που είναι και το πιο απαιτητικό κομμάτι από πλευράς διαδικασιών.

@ Σίγουρα, όπως σε όλες της ΠΑΕ, έτσι και στη Σαντορίνη  θα παραμείνει ο ερασιτέχνης ΑΣ Σαντορίνης.

@ Πλέον, η ΠΑΕ, θα είναι υποχρεωτικό να έχει αναπτυξιακή ομάδα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί η ηλικιακή κατηγορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι Κ-17, πράγμα που σημαίνει ότι και σε αυτό το κομμάτι θα έχουμε κάποιες αλλαγές, αφού θα δοθεί η ευκαιρία σε αρκετά παιδιά από το νησί να συμμετάσχουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι στον όμιλο του ΑΣ Σαντορίνης θα συμμετάσχουν επίσης οι: Καλλιθέα, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Επισκοπή, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη, και ενδέχεται να γίνουν 10 ομάδες με την προσθήκη ακόμη μίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News