Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτάση ...Κυψέλη

Στάση …Κυψέλη

|

Ο Πανναξιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα (3-1 από τον Παναθηναϊκό) με τον Ζόραν Κόβαζιτς να στέκεται στην καλή αντίδραση της ομάδας του 

Για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει με κάθε κόστος. Κάθε απώλεια άλλωστε στην έδρα του στη προσπάθεια που κάνει να φτάσει και πάλι στην κορυφή μετράει διπλά. Για τον Πανναξιακό ήταν το πρώτο δυνατό τεστ για μία ομάδα που στήθηκε και πάλι σχετικά αργά, ξεκίνησε την προετοιμασία της με καθυστέρηση και έχοντας πολλά νέα πρόσωπα θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο δεύτερο κυρίως γύρο. Και βέβαια ήταν το πρώτο από τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών όπου υπάρχουν ταξίδια και λίγες προπονήσεις. Και μέσα σε όλα; Ο Πανναξιακός δεν είχε κερδίσει ποτέ στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Κυψέλη. Τρεις επισκέψεις ισάριθμες ήττες επί Α1 (πρωτάθλημα και πλέι οφ)…

Σωστή αντίδραση

Όχι ότι όλα αυτά αποτελούν δικαιολογία. Απλά είναι η πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο έτοιμος, με περισσότερες λύσεις σε επίθεση και μπλοκ και έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ που τον κρατάει αήττητο στο δρόμο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Πρώτη απώλεια; Το χαμένο σετ. Όμως, για τον Γιώργο Ρούση σημασία έχει η νίκη. Και όπως τόνισε «Ξέραμε ότι η Νάξος είναι μια καλή και χαίρομαι που καταφέραμε με την κερδίσουμε. Σίγουρα περιμέναμε δυνατή αντίσταση, αφού είναι μια καλά προπονημένη ομάδα, αλλά αντιδράσαμε σωστά όταν έπρεπε και πήραμε τη νίκη»… Με την τριάδα των Μερτέκη – Τζίμα – Καββαδία κυριάρχησαν στο φιλέ ενώ επιθετικά οι Φιλντ – Καββαδία και Μερτέκη με υψηλά ποσοστά στην επίθεση τελείωσαν τις φάσεις από τις πάσες της Κουτουξίδου.

Ευχάριστη έκπληξη

Και ο Πανναξιακός; Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, στηρίχτηκε επιθετικά στο δίδυμο Καρπουζά – Τοτσίδου, η Διώτη – Ξένου έκανε και πάλι το πιο ολοκληρωμένο παχνίδι σε άμυνα και επίθεση ενώ η Κελεσίδου συνεχίζει να έχει πολύ καλές κινήσεις στην άμυνα διανύοντας ίσως την καλύτερη χρονιά της με βάση τουλάχιστον τα στατιστικά… Και ο Ζόραν Κόβαζιτς με τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κι ήταν το πρώτο τέτοιο ματς της σεζόν με την ομάδα μου να με εκπλήσσει ευχάριστα με την αντίδραση της σε μεγάλα σημεία του αγώνα. Είμαστε νέα ομάδα, δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη την κατάλληλη χημεία και θεωρώ ότι τόσο το πρώτο όσο και το τέταρτο το χάσαμε από τα δικά μας λάθη και μόνο, αλλά επαναλαμβάνω ότι είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου».

Οσο για τη συνέχεια; Ο Πανναξιακός σήμερα είναι σε χαλαρή προπόνηση και αύριο αναχωρεί για την Τουρκία όπου στη Τραπεζούντα, στη Μαύρη Θάλασσα θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του Βαλκανικού Κυπέλλου Τραμπζονσπορ για την πρώτη φάση του Challenge Cup.

Αγώνας

Τι έγινε στον αγώνα; Με την αρωγή του volleyplanet.gr βλέπουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στη Κυψέλη:  Οι φιλοξενούμενες της Νάξου με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και μπλοκ προηγήθηκαν με 3-6 και 4-6, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισες σε 9-9 και λίγο αργότερα με μπλοκ της Φίλντ στην Διώτη έκανε το 11-10. Ο Πανναξιακός με την Τοτσίδου και άσο της Καρπουζά προσπέρασε κάνοντας το 11-14, όμως οι «πράσινες» φρόντισαν να επανακτήσουν το προβάδισμα και με την Μερτέκη έκαναν το 16-14. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχες του Γιώργου Ρούση κράτησαν την υπέρ τους διαφορά, με το μπλοκ να δίνει επιπλέον επιθέσεις στον Παναθηναϊκό που με την Τσίμα και την Μερτέκη και Νομικού έκανε ο 19-17, το 21-19 και στο τέλος με το 25-20 απέκτησε το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι καλός στον φιλέ και με αποτελεσματικές επιθέσεις και μπλοκ της Τσίμα στην Διώτη έκανε το 8-5, ενώ λίγο αργότερα νέο «στοπ» από την Μερτέκη στην  Τοτσίδου ανέβασε την διαφορά στο 10-6. Ο άσσος της Φίλντο και το λάθος της Μιλοβάνοβιτς οδήγησαν το σκορ στο 12-16 και το 7-13, με τον Ζόραν Κόβαζιτς να προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα του αγώνα βάζοντας τη Νούσια στη θέση της Τοτσίδου. Αυτό όμως δεν έδειξε να φέρνει αποτέλεσμα καθώς ο Παναθηναϊκός κράτησε την διαφορά κάνοντας το 15-9… Η Διώτη όμως και το μπλοκ του Πανναξιακού μάζεψαν την διαφορά στο 16-12, ωστόσο και πάλι οι «πράσινες» βρήκαν την λύση κάνοντας το 18-12 βάζοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Οι γηπεδούχες έχοντας ψυχολογία και αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις έκαναν το 21-14 και στο τέλος με το 25-16 Παναθηναϊκής έφθασε στο 2-0.

Στο τρίτο σετ του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε να χαλαρώνει και ο Πανναξιακός παίζοντας το τελευταίο του χαρτί μπήκε δυνατά προηγούμενος με 9-12 και λίγο αργότερα με άσο της Τοτσίδου έφθασε στο 10-14. Οι «πράσινες» αν και μείωσαν σε 12-15, η Διώτη έκανε το 12-16 στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ του σετ, ωστόσο το μπλοκ της Τσίμα στην Τοτσίδου έφερε το 14-16 και το 15-17. Η Τοτσίδου ανέβασε την διαφορά στο 15-18, ενώ ο άσσος από την Αποστολίδου το 15-19 δείχνοντας πως ο Πανναξιακός θέλει να ξαναμπεί στον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός με τα λάθη της Τοτσίδου μείωσε στο 18-20 ξεσηκώνοντας τους φίλους του στην εξέδρα,  ωστόσο η Καρπουζά έκανε το 18-21 και με δύο εντυπωσιακά στοπ της Τοτσίδου και της Περίν στην Νομικού ο Πανναξιακός ξέφυγε με 18-23. Φιλντ και μπλοκ στην Περίν μάζεψαν την διαφορά στο 20-23 και στο 22-24, ωστόσο οι φιλοξενούμενες με πόντο της Διώτη έκαναν το 22-25 και το 1-2.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός θέλοντας να τελειώνει την υπόθεση νίκη ξεκίνησε εντυπωσιακά κάνοντας το 5-1, ο Πανναξιακός μείωσε στο 6-4, όμως οι «πράσινες» έφθασαν στο 8-5. Ο Πανναξιακός όμως με εντυπωσιακές άμυνες και μπλοκ έκανε το 9-9 ενώ με άσσο της Τοτσίδου πέρασε μπροστά στο σκορ με το 9-10. Δύο συνεχόμενα λάθη της ομάδας της Νάξου έκαναν το 11-10 για τον Παναθηναϊκό που λίγο αργότερα με την Τσίμα έγραψε το 14-12. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ανοίξει την διαφορά και με αποτελεσματικές επιθέσεις έκανε το 17-13. Ένα μικρό σερί από τον Πανναξιακό που δεν άφησε ποτέ το παιχνίδι έφερε το σκορ στο 17-16. Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση για τις γηπεδούχες που με τις Μερτέκη και τον άσσο της Νομικού έκαναν το 19-16 και λίγο αργότερα το 20-16 με την Καββαδία. Η άστοχη επίθεση της Τοτσίδου έφερε τον Παναθηναϊκό στο 21-16, ο άσσος της Παπαδοπούλου στο 23-18 για να τελειώσει η αναμέτρηση με το 25-20 και το 3-1 που χάρισε το τρίποντο στις «πράσινες».

Τα σετ: 25-20, 25-16, 23-25, 25-19

Παναθηναϊκός (Ρούσης) Φίλντ 9 (7/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Νομικού 11 (6/24 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 10% άριστες), Κουτουξίδου 2 (2/3 επ.), Καββαδία 12 (9/13 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 16 (10/29 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ, 38% υπ. – 15% άριστες), Τσίμα 12 (9/28 επ., 3 μπλοκ, 38% υπ. – 38% άριστες), Ρόγκα -λ (48% υπ. – 41% άριστες) / Αγγελοπούλου, Παπαδοπούλου 1 (1 άσο), Κάστανου

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Διώτη – Ξένου 14 (12/35 επ., 2 άσοι, 47% υπ. – 27% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Καρπουζά 11 (10/30 επ., 1 άσο), Τοτσίδου 16 (11/28 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 31% υπ. – 23% άριστες), Μεταξά 5 (2/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Περίν 8 (4/13 επ., 4 μπλοκ), Κελεσίδου -λ (42% υπ. – 29% άριστες) / Γκιαούρη-λ, Νούσια 1 (1/3 επ., 22% υπ. – 11% άριστες), Αποστολίδου 1 (1 άσο), Δρακουλίδου.

Με πληροφορίες από το volleyplanet.gr (φωτό από την ιστοσελίδα της κας Δελημάρη) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air