Στεφανίδη κατά ΣτΕ: Μας καταδικάζετε σε αγραμματοσύνη

Σαν βόμβα έπεσε χθες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. Αυτή είναι η απόφαση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον σύμβολο Επικρατείας Γεώργιο Τσιμέκα. Μάλιστα, με την εν λόγω απόφαση υποχρεώνεται το υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο στην Ιατρική Σχολή υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016-17 ο οποίος δεν εισήχθη, καθώς την θέση του κατέλαβε συνυποψήφιός του αθλητής με λιγότερα μόρια από εκείνον.

Κάτι που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι τελειώνουν τα όποια κίνητρα μπορεί να έχει ένας αθλητής να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα από στη στιγμή που τα οικονομικά κίνητρα ελέω …κρίσης έχουν χαθεί εδώ και καιρό. Για το εάν είναι σωστή ή  όχι η απόφαση έχει να κάνει με την οπτική  που μπορεί ο καθένας από εμάς να βλέπει τα πράγματα της καθημερινότητας. Η ουσία είναι ότι οι αθλητές νιώθουν ότι κανείς δεν τους θέλει σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ως ανταγωνιστές σε έναν στίβο όπου οι αντίπαλοί τους έχουν δεκάδες παροχές… Και η πρώτη που αντέδρασε άμεσα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης, Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, με ανάρτησή της στο Twitter, κατέκρινε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

Αναλυτικά όσα έγραψε η Στεφανίδη: «Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατείας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

Κι εδώ να σημειώσουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη εκτός από καταπληκτική αθλήτρια είναι και καθηγήτρια Πανεπιστημίου… Κι αυτό γιατί έφυγε μικρή από την Ελλάδα, αποφοίτησε από το Στάφορντ ως άριστη βιολόγος και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Νευροψυχολογία και στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (σ.σ. όπου και προπονείται) και μάλιστα είναι βοηθός καθηγητή στην έδρα Νευροψυχολογίας… Άρα δικαιούται να ομιλεί, δεν νομίζετε;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News