Σύρος: Εγκριση χρηματοδότησης για τη Β' Κλειστή Αίθουσα

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η χρηματοδότηση για την επισκευή, αναβάθμιση και βελτίωση της στατικής επάρκειας της Β΄ Κλειστής Αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας», με το ποσό των 250.000 €, από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την απόφαση της έγκρισης, ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας παράλληλα ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης της Β’ Κλειστής Αίθουσας, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση λειτουργίας του χώρου.

Εν συνεχεία - όπως αναφέρεται - είχε εκπονήσει μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία προβλέπει την ενίσχυση του μεταλλικού φέροντα οργανισμού της αίθουσας, έτσι ώστε να εναρμονίζεται με την κείμενη νομοθεσία, να πληροί τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση λειτουργίας της και να ικανοποιεί τους σύγχρονους Ευρωκώδικες και τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό.

"Η άκρως θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των συνεχών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, από την ανάληψη της θητείας της, για την αναβάθμιση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών του νησιού μας", σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ερμούπολης - Σύρου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News