Σύρος: Ένοχος ο Harry Maguire και ...Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου. Ο δικηγόρος υπεράσπισης ζήτησε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Και η απόφαση; Με 21 Μήνες και 10 μέρες με 3 χρόνια αναστολή τιμωρήθηκε ο Harry Maguire από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν με 13 Μήνες με 3 χρόνια αναστολή.

Τι έγινε νωρίτερα;  Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για δωροδοκία και εξύβριση αλλά και για ελαφριάς μορφής σωματικές βλάβες. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Αναγνωστάκης στην αγόρευσή του αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου δηλώνοντας ως παράνομη τη σύλληψη καθώς τα οι τρεις κατηγορούμενοι δεν ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη συμπλοκή.

Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας και σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, καθώς όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση που υποβλήθηκαν οι κατηγορούμενοι, εκείνοι είναι που έχουν δεχθεί βία έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης κάλεσε την έδρα να λήξει εδώ και τώρα μια παρεξήγηση αθωώνοντας και τους τρεις κατηγορουμένους. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Δικηγόρος των αστυνομικών είναι ο Ιωάννης Παραδείσης.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών και το …ξέρετε ποιος είμαι εγώ;

Παρών στη δίκη ήταν και ο πατέρας του Άλαν, καθώς κατηγορούμενος είναι και ο αδερφός του Μαγκουάιρ. Αρχικά, κατέθεσε ο αστυνομικός που επενέβη στο περιστατικό, ισχυριζόμενος ότι ο παίκτης προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με χρήματα για να αφήσει τον ίδιο και την παρέα του να φύγουν.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του δικαστηρίου, ο Μαγκουάιρ, όταν προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Παράλληλα, ειπώθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν ηρεμούσαν με τίποτα και κάποιος είπε «γ… την αστυνομία», ενώ κάποιος άλλος χτύπησε έναν αστυνομικό.

Όπως μετέδωσε το Sky Sports, και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Μαγκουάιρ, ο αστυνομικός κλώτσησε τον 27χρονο στόπερ στο πόδι λέγοντάς του: «Τώρα τελείωσε η καριέρα σου».

Η πλευρά του Μαγκουάιρ υποστήριξε ότι δυο Αλβανοί προσέγγισαν την αδελφή του, Νταίζη, της έκαναν μια ένεση και αυτή αμέσως λιποθύμησε. Τότε κάλεσαν αμέσως το βαν για να πάνε στο νοσοκομείο, όμως ο οδηγός τους πήγε στο αστυνομικό τμήμα.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από τη σελίδα syrostoday.gr και sputniknews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News