Σύρος: Επιτέλους, ο κλασσικός αθλητισμός βρήκε ... σπίτι

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γεώργιο Μαραγκό παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Μανιού, Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου για το έργο: «Επισκευή-αναβάθμιση ανοιχτού δημοτικού γυμναστηρίου στη θέση «Πευκάκια» Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Ν. Κυκλάδων».

Ένα όνειρο των αθλητών του στίβου της Σύρου γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια, αφήνοντας πίσω μία αναμονή τριάντα και πλέον χρόνων...  Το έργο: «Επισκευή-αναβάθμιση ανοιχτού δημοτικού γυμναστηρίου στη θέση «Πευκάκια» Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Ν. Κυκλάδων» μπαίνει στην τελική ευθεία και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, ώστε να κατατεθούν οι προσφορές και να αρχίσουν τα έργα. Μόλις στις αρχές Ιανουαρίου, είχε παραδοθεί επισήμως από τον γγ Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινό, στη νεολαία της Σύρου το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ερμούπολης, μετά από πλήρη ανακαίνιση, με  φορέα χρηματοδότησης του σημαντικού αυτού έργου τη ΓΓΑ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, ο οποίος εν συνεχεία παραχώρησε με χρησιδάνειο το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ερμούπολης στην ΕΠΣ Κυκλάδων. 

Μάλιστα υπάρχει και μία αισιόδοξη πρόβλεψη που μιλά πως μέσα στον Απρίλιο τα έργα θα έχουν ξεκινήσει. Τώρα όσον αφορά τον προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται στα 765.000€ και θα καλυφθούν από τον Δήμο Σύρου –Ερμούπολης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των έργων για το προπονητήριο στα Πευκάκια σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ακολουθεί η Β’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Μία μελέτη σύμφωνα με τα όσα μας ειπώθηκαν έρημη κι έτοιμη να υλοποιηθεί. Βέβαια θα πρέπει για να προχωρήσει κι αυτό το έργο να υπογραφθεί η σύμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, όπως μας τόνισε τόσο ο κ. Μαραγκός όσο και ο κ. Πρίντεζης μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημο 2» για την επισκευή και συντήρησης της Α’ αίθουσας του κλειστού του αθλητικού κέντρου. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβουλίο και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία. Μία εξέλιξη άκρως θετική για τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, αφού θα μπορούν μετά και την ολοκλήρωση των έργων να προπονούνται κάτω από καλύτερες συνθήκες. Μάλιστα τα προβλήματα στην Α’ κλειστή αίθουσα είναι μεγάλα και εκεί θα πρέπει να γίνουν άμεσα τα έργα βελτίωσης του χώρου, αφού σε κάθε βροχόπτωση τη αίθουσα μετατρέπετε σε… πισίνα.  

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Κοινή Γνώμη"