Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣύρος: Φοίνικας για τίτλο ... διπλό στη Πυλαία

Σύρος: Φοίνικας για τίτλο … διπλό στη Πυλαία

|

Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ επικράτησε με 3-2 σετ επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θανάση Πρωτοψάλτη. Πάλευε μόνος του ο Βαν Ντε Ντρις για τον Δικέφαλο με 43 πόντους!

Με το ίδιο μυστικό και τακτική. Οπως και με τον Ολυμπιακό έτσι και με τον ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας ΟΝΕΧ είχε μεγάλο πρωταγωνιστή το Θανάση Πρωτοψάλτη και με καλή εμφάνιση διαρκείας αλλά και πλουραλισμό στο παιχνίδι του νίκησε χθες με 3 – 2 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και διατήρησε το αήττητο του μετά την 4η αγωνιστική στη Volley League. Ο Πρωτοψάλτης σημείωσε 25 πόντους εκ των οποίων οι 5 ήταν άσσοι ενώ σήκωσε μεγάλο βάρος της υποδοχής μαζί με Γκαρά και Στερν.

O ΠΑΟΚ έχασε μέσα από τα χέρια του το 1ο σετ, προηγήθηκε 2-1 σετ αλλά η μονοδιάστατη επίθεση του με τον Βαν ντε Ντρις και η κακή υποδοχή του κόστισε το αήττητο. Ο Βαν ντε Ντρις σημείωσε 43 πόντους επιβεβαιώνοντας τον κανόνα πως μία ομάδα που στηρίζεται μόνο στον διαγώνιο σπάνια κερδίζει. Πρόκειται για την πρώτη νίκη του Φοίνικα επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη μετά τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

ΠΑΟΚ – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 2-3

Τα σετ: 2-3 (27-29, 25-23, 26-24, 18-25, 13-15) σε 134΄

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 3 άσσοι, 73 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 7 άσσοι, 68 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 34 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Κώστας Δεληκώστας): Αγκάνιτς 11π. (9/13επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 12 (11/22επ., 1 μπλοκ, 61%υπ., 41%αρ.), Σωτηρίου 11 (9/23επ., 2 μπλοκ, 53%υπ., 38%αρ.), Τακουρίδης 4 (4/5επ.), Ντεσποτόφσκι 2 (2 μπλοκ), Βαν ντε Ντρις 43 (38/74επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι) / Κοκκινάκης (λ. – 78%υπ., 50%αρ.), Παπαλεξίου 2 (2/5επ.), Καπετανίδης, Μπούτος.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Αντρέ Μπράουν 10π. (7/12π., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Ράιτς 18 (18/44επ.), Πρωτοψάλτης 25 (20/31επ., 56%υπ., 48%αρ.), Παπαγγελόπουλος 10 (5/7επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος), Ράντκε 4 (2/2επ., 2 μπλοκ), Στερν 16 (16/37επ., 50%υπ., 21%αρ.) / Γκαράς (λ. – 70%υπ. 41%αρ.), Κωστόπουλος, Μήλης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

O κορυφαίος του Φοίνικα Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε: «Οι στόχοι μας συνεχίζουν είναι υψηλοί. Παίξαμε ένα ακόμη δύσκολο ντέρμπι που καταφέραμε να κερδίσουμε 3-2. Όλες οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε πολύ κοντά. Το παιχνίδι κρίθηκε στην ψυχή της ομάδας. Εμείς πρώτα πιέσαμε τους εαυτούς μας στο τέταρτο σετ για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι από 2-1 που ήμασταν πίσω.»

Ο έμπειρος λίμπερο της ομάδας του Φοίνικα και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς, υποστήριξε: « Νομίζω ότι με την βοήθεια της ΟΝΕΧ κτίζεται κάτι καλό στη Σύρο. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε όλες τις διοργανώσεις και μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε έναν τίτλο. Είμαστε μια πολύ μαχητική ομάδα που παίζει με πάθος και κυνηγάει κάθε φάση, κάθε πόντο, έχουμε υπέροχο κλίμα στα αποδυτήρια και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας αναφέρθηκε στην απουσία του Μπατατζίμ και στην αντικατάσταση του: «Η εμφάνισή μας ήταν μέτρια. Ήμασταν πολύ κακοί στο σέρβις, σε αντίθεση με τον Φοίνικα που ήταν πολύ καλός. Έμεινα ευχαριστημένος από την επίδοση που είχαμε στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Επιπλέον, θεωρώ ότι χάσαμε πολλά εύκολα μπλοκ αλλά νομίζω πως θα συνέλθουμε. Ο Μπατατζίμ χθες έκανε την τελευταία του προπόνηση, έχει ρήξη στο στήθος, οπότε θα πρέπει να βρούμε ακραίο».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα για την 4η αγωνιστική χθες ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με 3-1 σετ (.(25-19, 14-25, 18-25, 15-25) …. στη πρώτη του νίκη για το 2021. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σέρβος ακραίος Νίκολα Μιγιαήλοβιτς με 21 πόντους, ο Λετονός Χέρμανς Έγκλεσκανς πρόσθεσε 19, ενώ ο Θοδωρής Βουλκίδης είχε 9 χωρίς να χάσει επίθεση (9/9 τελειωμένες). Από πλευράς Ο.Φ.Η. ο Κρίστοφ Μαρκς είχε 20

Τα άλλα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021  Βέροια, γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Βέροιας,

17.00 (Live Streaming): Α.Π.Σ. Φίλιππος – Παναθηναϊκός Α.Ο. Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ισκάς, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σαρακινίδης, Πλιάχα, Γραμματεία: Ψάρρα Μαρ.

Κηφισιά, Ζηρίνειο 18:00 (Live Streaming): Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Κατερλή, Γραμματεία: Μπίτσικα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν