Σύρος: Η Ελλάς Σύρου επιστρέφει μετά από 11 χρόνια

Οι Κυκλάδες έχουν παράδοση στο ποδόσφαιρο... Κι μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες είναι ο ΕΛΛΑΣ Σύρου ή πιο σωστά ο Αθλητικός Προοδευτικός Όμιλος "Ελλάς" Σύρου (ΑΠΟ "Ελλάς") .. Ιδρύθηκε το 1929 αλλά αναγνωρίστηκε ως επίσημο σωματείο από την ΕΠΟ το 1946, με το όνομα Προοδευτικός Σύνδεσμος Φιλάθλων "Ελλάς" (αναφέρεται και ως "ΑΕ Ελλάς"). Διατήρησε για χρόνια  τμήματα ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου, στίβου αλλά και μπάσκετ  Η ανδρική ποδοσφαιρική του ομάδα έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν στη Δ' Εθνική ενώ και η γυναικεία έχει αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία...  Έχει χρώματα κυανόλευκα και έμβλημα την ελληνική σημαία.... Εχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Κυκλάδων, το τελευταίο το 2007, δύο κύπελλα και έφτασε δύο ακόμη φορές στον τελικό κυπέλλου... 

Ομως, κάποια στιγμή οι καλές ημέρες τελείωσαν.. Η ΕΛΛΑΣ Σύρου, ανέστειλε την δράση της αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον αθλητικό χάρτη της Σύρου και των Κυκλάδων...  Το 2015 έγινε προσπάθεια να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όμως η προσπάθεια δεν είχε αίσιο τέλος... Και τώρα; έχουμε μία ακόμη προσπάθεια. Πρωτεργάτες οι Θεόδωρος Πύργος και Νίκος Ζιάβρας ενώσ το πλευρό τους έχουν αρκετούς επώνυμους της Κοινωνίας του νησιού και δεν απολείεται να δούμε την ΕΛΛΑΣ και πάλι σε ενεργό δράση... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης 

Μετά από 11 χρόνια η επιστροφή της ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ στα γήπεδα των Κυκλάδων αρχίζει και παίρνει «σάρκα και οστά». Με πρωτεργάτες τους επιχειρηματίες Άκη Πύργο και Νίκο Ζιάβρα και συμπαραστάτες περισσότερα από 17 άτομα (επιχειρηματίες, φίλοι της ομάδας, παλαίμαχοι και δημοσιογράφοι), ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια καινούρια προσπάθεια, της ιστορικής μας ομάδας, που στο παρελθόν τίμησε με την παρουσία της, τις Κυκλάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στο πλευρό του Νίκου Ζιάβρα και Άκη Πύργου που είχαν την μεγάλη ιδέα της επιστροφής, δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται ο Ευάγγελος Λεονταρίτης (γιος του πρώην προέδρου της ομάδας και νυν Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Λεονταρίτη). Η οικογένεια Λεονταρίτη άλλωστε έχει συνδέσει το όνομα της με αυτή την ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε στο πλευρό μας τον Ευάγγελο.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. Παράλληλα, μέχρι και την σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμβάλει και αυτός στην μεγάλη επιστροφή, μπορεί να απευθυνθεί στους Νίκο Ζιάβρα και Άκη Πύργο.

Δείτε ως τώρα τα ονόματα που βρίσκονται δίπλα στη νέα προσπάθεια της ομάδας.

1. ΠΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

2. ΖΙΑΒΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

3. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

4. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

5. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

6. ΓΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7. ΠΑΓΙΔΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

8. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

9. ΛΙΓΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

10 .ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

11. ΚΑΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

12.  ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

13. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΒΑΚΗΣ

14. ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

15. ΣΟΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

16. ΒΑΛΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

17. ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

18. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ

19. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Μέχρι την σύσταση του Δ.Σ

Οι υπογράφοντες: Νικόλαος Ζιάβρας- Θεόδωρος Πύργος

.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News