Θα γίνει πόλεμος στη Γαλλία

Με διάστρεμμα δευτέρου βαθμού αγωνίστηκε η Άννα Σαλούστρου στο παιχνίδι με την Λε Κανέ, με την ίδια ωστόσο να πραγματοποιεί μία πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο μπλοκ όπου σταμάτησε τις αντίπαλες παίκτριες. Η κεντρική του Πανναξιακού μίλησε στο volleynews.gr και στην Φιορέλα Μάλο για το παιχνίδι με τη γαλλική υπερδύναμη αλλά και το επόμενο ματς του Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

 

Πώς νιώθετε μετά τη νίκη;

«Είναι φοβερό συναίσθημα να ξέρεις ότι κέρδισες την δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία της Γαλλίας. Εννοείται πως δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού έχουμε περάσει μία εβδομάδα με τραυματισμούς, ειδικά με αυτό που έγινε με τη Διώτη στο πρώτο σετ. Τέτοια πράγματα ή σε ρίχνουν ή σε πεισμώνουν. Ευτυχώς μέσα από το γήπεδο κι όλα αυτά που κάνουμε μας πεισμώνουν και δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα. Δώσαμε όλες το 101% και πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το γιορτάσατε;

«Λόγω του τραυματισμού αλλά και του ότι ήμασταν αναστατωμένες μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν είχαμε το κουράγιο. Πήγαμε όλη η ομάδα να φάμε και μετά απλώς γυρίσαμε σπίτι».

 

Πώς είδες τη Λε Κανέ;

«Μπορεί να την επηρέασε το ταξίδι και ο κόσμος μας, γιατί δεν έχει συνηθίσει να παίζει μπροστά σε τέτοιο κοινό. Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους μας γιατί εκτός του ότι γέμισαν το γήπεδο, έδωσαν βροντερό παρόν από τις κερκίδες. Είναι μία ομάδα μεγαθήριο, δεν είναι καθόλου εύκολη και γι' αυτό κι έχει αυτό το μπάτζετ. Παίζαμε απέναντι στον τοίχο γιατί όλες οι αθλήτριες τους είναι μέλη Εθνικών Ομάδων. Είναι μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα και ξέρει πώς να παίζει βόλεϊ. Το ότι κερδίσαμε 3-0 μπορεί να φαίνεται φανταστικό, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, γιατί για να περάσουμε στην επόμενη φάση πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε 2 σετ εκεί. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, θα γίνει πόλεμος».

 

Ξεχώρισες κάποιες παίκτριες;

«Την κεντρικό και την ακραία. Επειδή ξέραμε ότι βασίζονται πάνω σε αυτές, δεν τις αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Επικεντρωθήκαμε στο να κλείσουμε πρώτα απ' όλα αυτές τις παίκτριες. Γι' αυτό και στο τρίτο σετ ο αντίπαλος προπονητής έβγαλε τη βασική διαγώνιο κι έβαλε μέσα μία πιο μικρή, κάτι που νομίζω πως ήταν καταλυτικό, αφού πήγαμε πάνω της και ήταν πιο εύκολο το έργο μας».

 

Είναι εφικτό να νικήσετε στην έδρα της μία ομάδα με λιγότερο κόσμο αλλά με τεράστιο μπάτζετ;

«Μέχρι χθες, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αν κάποιος μας έλεγε για πρόκριση θα του λέγαμε πως δεν έχουμε καθόλου ελπίδες. Όπως είπε και ο προπονητής μας τώρα ίσως έχουμε. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

 

Αν το όνειρο σταματήσει εδώ, πώς θα είναι;

«Έχουμε ήδη κάνει την υπέρβαση. Εκεί που όλοι πίστευαν ότι στην καλύτερη θα περνούσαμε στην πρώτη φάση, έχουμε φτάσει στους «16» κι ένα βήμα πριν τους «8». Νομίζω ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι με αυτή την πορεία. Έχει ήδη γραφτεί μία τεράστια σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Απ' εκεί και πέρα ό,τι έχει συμβεί είναι μία πολύ γλυκιά ανάμνηση κι ίσως μία υπόσχεση ότι θα γίνει κάτι καλύτερο στο μέλλον».

 

Είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό το Σάββατο;

«Ελπίζουμε να έχουμε ξεπεράσει τους τραυματισμούς και να μην είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε με τη Διώτη. Είναι μεγάλη εμπειρία αυτή που παίρνουμε μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ιδιαίτερα όταν έχεις παίξει με μία ομάδα όπως η Λε Κανέ. Θα μας βοηθήσει αυτό το παιχνίδι για να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής μας είναι ο κατάλληλος να μας προετοιμάσει».