Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΘέλουν να επιστρέψουν. Μπορούν;

Θέλουν να επιστρέψουν. Μπορούν;

|

Ο Πανναξιακός ηττήθηκε στου Ρέντη από τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ (έπαιξε για πρώτη φορά και η μικρή Φρατζέσκου) και ο ΑΟ Θήρας στη Κυψέλη από τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Μπορούν την νίκη το Σάββατο στην έδρα τους σε Νάξο και Σαντορίνη αντίστοιχα; 

Ο πρώτος γύρος των πλέι οφ της Α1 γυναικών στο βόλεϊ ανήκει στους …αιώνιους. Κόντρα στις ομάδες από τις Κυκλάδες (Πανναξιακό και ΑΟ Θήρας), Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και έφτασαν στη νίκη (1-0) με αποτέλεσμα το Σάββατο σε Νάξο και Σαντορίνη αντίστοιχα να ζητούν τη δεύτερη νίκη που θα τους οδηγήσει στον μεγάλο τελικό. Πόσο εύκολο είναι να έρθει η δεύτερη νίκη; Στο πρωτάθλημα οι ομάδες των Κυκλάδων κέρδισαν. Τώρα βέβαια όλα είναι διαφορετικά γιατί μιλάμε για πλέι οφ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι «αιώνιοι» θα έχουν εύκολο έργο. Ακόμη και ο πληγωμένος Πανναξιακός (δύσκολα θα αγωνιστεί η Μιλοβάνοβιτς) στην έδρα του μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Άρα; Το ευχάριστο είναι ότι στου Ρέντη ο Πανναξιακός έριξε στο παρκέ μία ακόμη νεανίδα, την Αναστασία Φρατζέσκου, η οποία αγωνίζεται ως πασαδόρος και πήρε το βάπτισμα του πυρός σε επίσημο παιχνίδι της Α1. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο πάγκο του ο Ζόραν Κόβαζιτς είχε και τις Κατερίνη (έχει το ρεκόρ της μικρότερης αθλήτριας του Πανναξιακού που αγωνίστηκε στην Α1) Κατσάνη και συνολικά τέσσερις νεάνιδες. Μένει να δούμε το Σάββατο (19:00) εάν η Κατσάνη θα πατήσει κι αυτή παρκέ… Εάν χρειαστεί πάντως 3ος αγώνας αυτός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τρίτη…

Ας δούμε όμως τους δύο αγώνες μέσα από την ιστοσελίδα volleyball.gr

Ολυμπιακός – Πανναξιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα (και χρειάζεται άλλο ένα) για να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών καθώς επικράτησε με 3-0 του Πανναξιακού στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς. Οι ερυθρόλευκες αγωνίστηκαν χωρίς την Κατερίνα Γιώτα (την οποία προφύλακε ο Κοβάτσεβιτς) και κεντρική την Εμμανουηλίδου, οι φιλοξενούμενες χωρίς την Μιλοβάνοβιτς (δεν υπολογίζεται και για το ματς του Σαββάτου), Νούσια με το πρώτο σετ να είναι… ανατρεπτικό. Το 5-0 του Ολυμπιακού έγινε 7-8 και 7-10 και το 11-12 του Πανναξιακού 17-12 με τις γηπεδούχες να φτάνουν στο 1-0 και να προηγούνται με 13-4 στο β’ σετ. Εκεί όμως χαλάρωσαν κι ο Πανναξιακός ροκάνισε τη διαφορά φτάνοντας στο 19-17, ωστόσο ο Ολυμπιακός ‘ξύπνησε’ και με σερί 8-0 πήρε το σετ και στο τρίτο μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5) επικράτησε με ευκολία.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε σήμερα. Δεν είχαμε αγώνες για αρκετό χρονικό διάστημα και δεν βρισκόμασταν σε αγωνιστικό ρυθμό. Υπήρχαν στιγμές στον αγώνα στις οποίες παίξαμε αρκετά καλά, αλλά και άλλες στιγμές που δεν παίξαμε τόσο καλά. Χάναμε αρκετούς πόντους στη σειρά κάτι που δεν είναι αποδεκτό και συνηθισμένο για την ομάδα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς και θα προκριθούμε στον τελικό».

Ζόραν Κόβαζιτς: «Δεν πιστέψαμε από την αρχή ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Στο ξεκίνημα του αγώνα δεν είχαμε καλή τακτική αλλά σιγά σιγά βελτιωθήκαμε και μπορέσαμε να πιέσουμε, μέχρι το 16 κάθε σετ. Μετά πάλι αρχίσαμε τα λάθη. Έχουμε έλλειψη αγώνων, μετά την 22η αγωνιστική δεν κάναμε κανένα άλλο παιχνίδι, ούτε φιλικό και δεν μπόρεσε η ομάδα να μείνει σε καλή φόρμα. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος και ευελπιστώ στη Νάξο να είμαστε καλύτεροι».

Τα σετ: 25-16, 25-17, 25-13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς): Κωνσταντίνου 7 (7/11 επ., 28% υπ-22% αρ.), Μαλασάϊ 10 (8/19 επ.,1 άσσος, 1 μπλοκ, 56% υπ.-56% αρ.)  Λαμπρούση 14 (6/9 επ., 3 άσσοι, 5 μπλοκ,), Χριστοδούλου 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 5 (1/4 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 19 (18/35 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι-λ (50%υπ.-50% αρ.)/ Λαζάρεβιτς 3 (3/6 επ.), Βλαχάκη 2 (2/4 επ.), Τέζα 1 (1 άσσος)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Ζόραν Κόβατσιτς): Διώτη 10 (8/2 επ., 2 μπλοκ, 52% υπ/-39% αρ.) Δρακουλίδου 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καρπουζά 4 (2/15 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τοτσίδου 7 (7/29 επ.), Μεταξά 3 (1/16 επ., 2 μπλοκ), Περίν 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (30% υπ.-26% αρ.)/ Γκιαούρη -λ (33% υπ.-24% αρ.), Αναγνώστου, Φραντζέσκου.

Παναθηναϊκός  – ΑΟ Θήρας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην ημιτελική σειρά του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, επικρατώντας με 3-1 του Α.Ο Θήρας στο κλειστό του Πανελληνίου Γ.Σ σε μια ακόμα δυνατή αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων τη φετινή σεζόν. Με τη Μαρία Νομικού να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό της, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με πίεση από το σερβίς αλλά και καλά στημένο μπλοκ δημιούργησε διαφορά (13-6, 19-10), παίρνοντας εύκολα με 25-16 το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Α.Ο Θήρας ανέβασε την απόδοσή του με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν μαζί (12-12, 14-14, 17-17). Οι φιλοξενούμενες πέρασαν με Μπρίνκμαν- Βίντοβιτς μπροστά για το 18-20 αλλά με αντεπίθεση αδιαρκείας οι «πράσινες» γύρισαν το σετ για το 2-0 με 25-22.

Η ομάδα της Σαντορίνης δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε το τρίτο σετ συγκεντρωμένα, εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια των γηπεδούχων που έκαναν λάθη με αποτέλεσμα το +4 (10-14). Η Μερτέκη έφερε το σετ στα ίσα 17-17 για τον ΠΑΟ αλλά με Κιγιάκοβα- Οικονομίδου, ο ΑΟΘ με την Βίντοβιτς και καλά στημένο μπλοκ στην Μερτέκη απέκτησε προβάδισμα 20-22 με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός με τη Μερτέκη διαγώνιο μπήκε καλύτερα και πιο αποφασιστικά στο τέταρτο σετ (6-3, 7-5). Ο ΑΟ Θήρας με επίσης ανεβασμένη ψυχολογία και βελτιωμένο μπλοκ πήρε προβάδισμα 11-14, μια διαφορά που ανέβασε στο +6 (14-20). Όμως οι «πράσινες» με τακτικό σερβίς και ψυχραιμία στα τελειώματα των φάσεων ροκάνισαν τη διαφορά, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου (21-22) και έφεραν το σετ στα ίσα 23-23 με την Μερτέκη να βάζει την υπογραφή της στην ανατροπή μαζί με τρεις άσους από τη θέση του σερβίς στο τελείωμα του σετ για το 25-23 (3-1).

Δημήτρης Καζάζης: «Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι και προηγηθήκαμε 2-0 σετ. Ωστόσο, μετά χαλαρώσαμε και η Σαντορίνη έφτασε μια ανάσα από το να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ. Παρόλα αυτά το θετικό είναι ότι καταφέραμε να αντιδράσουμε στο τέλος με τη Μερτέκη και φτάσαμε στη νίκη και στο πρώτο βήμα στα πλέι οφ, που ήταν ζητούμενο».

Απόστολος Οικονόμου: «Στο πρώτο δεν υπήρχαμε στο παιχνίδι, κάναμε πάρα πολλά λάθη. ενώ στο δεύτερο σετ μέχρι το 20-20 πηγαίναμε καλά αλλά «χαρίσαμε» το σετ στον Παναθηναϊκό. Στο τρίτο σετ, μπήκαμε καλύτερα και μειώσαμε αλλά και πάλι στο τέταρτο ενώ ήμασταν μπροστά με 23-21 δεν είχαμε το καθαρό μυαλό στο τέλος για οδηγήσουμε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Από εκεί και πέρα, συγχαρητήρια στον ΠΑΟ, κρατάμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί από το δεύτερο σετ και το Σάββατο θέλουμε στη Σαντορίνη με τη βοήθεια του κόσμου να ισοφαρίσουμε σε 1-1 και να ξανάρθουμε στην Κυψέλη. Το ματς αυτό τελείωσε. Το ξεχνάμε και κοιτάμε το επόμενο».

Τα σετ: 25-16, 25-22, 20-25, 25-23

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Μερτέκη 19 (14/34 επ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 4 (2/2 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Γκούζου 9 (4/9 επ., 5 μπλοκ), Μόλναρ 7 (5/20 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. – 40% άριστες), Τσίμα 13 (11/21 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 17% άριστες), Κωνσταντινίδου 14 (9/17 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ρόγκα -λ (44% υπ. – 34% άριστες) / Νομικού 2 (2/6 επ.), Αγγελοπούλου, Παπαδοπούλου, Καββαδία.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου 5 (3/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπρίνκμαν 10 (8/26 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 39% άριστες), Οικονομίδου 15 (13/21 επ., 2 μπλοκ), Κιγιάκοβα 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 24% άριστες), Βεργίδου 2 (1/6 επ., 1 άσο), Βίντοβιτς 16 (13/29 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Αρτακιανού -λ (71% υπ. – 53% άριστες) / Καραφουλλίδου, Μουντάκη.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

ΑΟ Θήρας: Συνέτριψε την ΑΕΚ, πάει Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τη 3η θέση

Ο ΑΟ Θήρας έδειξε αντανακλαστικά, διέλυσε την ΑΕΚ και κρατάει την 3η θέση στα χέρια του - Τι έγινε στην προτελευταία αγωνιστική της Volley league Γυναικών

Βία – Παρενόχληση: Τα περισσότερα περιστατικά σε Εμπόρια, Ξενοδοχεία και Εστίαση

Σε Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Εστίαση τα Περισσότερα Καταγγελλόμενα Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air