Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά"Θρυλική" ανατροπή

“Θρυλική” ανατροπή

|

Ο Ολυμπιακός με …διπλή ανατροπή (0-2 και 10-14 στο τάι μπρέικ) κατέκτησε το League Cup στη Σύρο κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ – Πολυτιμότερος ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος 

Ο Βασίλης Κουρνέτας με τη λήξη του αγώνα τα είπε όλα «τα παιχνίδια τελειώνουν στους 15 πόντους, όσον αφορά το tie break και μετά το 2-0 χάσαμε το μυαλό μας»…. Αυτή είναι η μία και η μεγαλύτερη εικόνα… Η άλλη έχει να κάνει με τη ψυχή του πρωταθλητή.. Που δεν τα παράτησε, όχι μόνο όταν βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ αλλά ούτε όταν είδε ότι ο αντίπαλό τους έχει ακόμη και έξι προσπάθειες (match ball) για να φτάσει στη νίκη…  Αντέδρασε και πήρε αυτός τη μπουκιά από το στόμα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να στέφεται ο μεγάλος νικητής στο 5ο League Cup που είναι εδώ και μερικά χρόνια αφιερωμένο στο Νίκο Σαμαρά…. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, κέρδισε 3-2 σετ  τον ΠΑΟΚ σε ένα κατάμεστο γήπεδο στη Σύρο (ανάμεσα στους θεατές και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κος Γιάννης Μαργαρίτης) με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο να είναι ο Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουα…

Τι έγινε στον αγώνα;

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα (5-8), διατήρησε το προβάδισμα με 11-14 (άσος Τακουρίδη) και να φτάνει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πρώτος με 13-16. Διαδοχικοί άσοι από τον Σεπέδα άνοιξαν τη διαφορά 13-20 και ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 με 25-20. Στο δεύτερο σετ, οι ομάδες ήταν κοντά αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7 μετά από πλασέ του Έγκλεσκαλνς. Ο ΠΑΟΚ πίεσε με τον Σεπέδα στο σερβίς προηγήθηκε 9-10. Μια κόκκινη στον Πιάτσα και ένα λάθος του Τσουκ επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει με 14-18 με την ομάδα του Καλμαζίδη να φτάνει στο 0-2 σετ (20-25).

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο ξεκίνησε την ανατροπή και προηγήθηκε με 8-4 (άσο Τσουκ) με τη διαφορά να ανοίγει 10-4. Με τα σερβίς του Έγκλεσκαλνς που δυσκόλεψαν την υποδοχή του Δικεφάλου έγινε το 18-7. Ο Γιάννης Καλμαζίδης έκανε αλλαγές ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 παίρνοντας το τρίτο σετ με 25-17. Με φόρα ο Ολυμπιακός μπήρε και το τέταρτο σετ. Το γρήγορο 8-3 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έγινε 16-8 με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αντιδράσει με Σεπέδα και Τακουρίδη και να μειώνει σε 24-20 για το 25-20 (2-2).

Στο πέμπτο σετ, ο Σεπέδα πήρε… μπρος ξανά και με άσο αλλά και επιθεση του Γιαμπλόνσκι διαμορφώθηκε το 9-11. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στον πόντο αλλά ο Χιμένεζ έκανε το 10-13. Ο ΠΑΟΚ ήταν… αγκαλιά με το Λιγκ Καπ 14-10 αλλά ο Ολυμπιακός με ένα απίστευτο come back υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε συνεχόμενα λάθη για το 14-14! Ο Λι έβαλε πάλι μπροστά τον ΠΑΟΚ 14-15, ο Σπίνου ήταν παρών στο μπλοκ! Το λάθος του Σεπέδα (υπέρβαση) έκανε το 15-15. Ο Σεπέδα και πάλι έκανε υπέρβαση για το 16-15 με τον Έγκλεσκαλνς με άσο να γράφει το 17-15!

Πανηγύρια

Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί με την κούπα να πηγαίνει στη μεριά της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τους «ερυθρόλευκους» να είναι τρελαμένοι για αυτή την πρώτη κούπα της χρονιάς στο 5ο Λιγκ Καπ. Ένας τίτλος ψυχολογίας που δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» ανακάμπτουν και είναι έτοιμοι πλέον για το «κυρίως πιάτο» των τίτλων, εκεί όπου κρίνεται Κύπελλο Ελλάδας και Πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.   Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ που δείχνει ότι πληρώνει τις καλοκαιρινές ανορθογραφίες, έχει δύσκολη συνέχεια αλλά φαίνεται ικανός να διεκδικήσει και φέτος το νταμπλ και να χαρίσει μαζί με τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες της Α1 σπουδαίο θέαμα ενόψει της συνέχειας.

Δηλώσεις

Ρομπέρτο Πιάτσα (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Ήταν η τυχερή μας μέρα, αν και δεν ξεκίνησε καλά όταν χάσαμε τον Όγκουρτσακ. Παίξαμε σαν ομάδα σήμερα και όλοι μαζί κερδίσαμε. Δεν υπάρχει mvp».

Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Ολυμπιακός) : «Παρά το 2-0 το πιστεύαμε και ο προπονητής μας το πίστευε, μας το πέρασε και είπαμε ότι απλά χρειάζεται να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να γυρίσει ο αγώνας. Πήραμε μεγάλες διαφορές στα δύο επόμενα σετ που μας έδωσε ώθηση. Στο τέλος έγινε άλλη μία μεγάλη ανατροπή στο 14-10 του 5ου σετ. Είμαστε χαρούμενοι, είναι μία πολύ καλή αρχή. Έχουμε σχεδον αδειάσει από δυνάμεις αλλά όταν κερδίζεις έναν τίτλο δεν το πολυκαταλαβαίνεις. Θα το γιορτάσουμε σήμερα και από αύριο δουλειά και πάλι. Σίγουρα δεν το περίμενα το βραβείο του MVP είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ την ομάδα, τον προπονητή τους συμπαίχτες μου για αυτή την διάκριση».

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Στην αρχή ήμασταν αποφασιστικοί. Ισως περιμέναμε ότι θα κυλήσει μόνο του το ματς, αλλά δεν είναι ποτέ έτσι. Η ομάδα αποτελείται από 14 αθλητές, δεν εξετάζω την απόδοση του διαγώνιου. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Αυτός ο αγώνας Δείχνει ότι θα έχουμε σκληρά παιχνίδια αν συναντηθούμε στα πλέι οφ. Θα έχουμε καλό θέαμα.

Βασίλης Κουρνέτας (ΠΑΟΚ) : «Αν δεν πάει στο 15 το παιχνίδι δεν τελειώσει. Πιεστήκαμε και κάναμε σοβαρά λάθη σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακός που έδειξε ότι έχει ψυχικά αποθέματα. Μετά το 2-0 χάσαμε το μυαλό μας, θα πρέπει να αντιδράμε καλύτερα στον πίεση του αντιπάλου.

Αριθμοί

Τα σετ: 3-2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15) σε 143΄

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 10 (7/10 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 28 (24/41 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Τσουκ 11 (8/23 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ – 24% άριστες), Όγκουρτσακ 1 (μπλοκ, 100% υπ – 50% άριστες), Σπίνου 11 (4/7 επ, 7 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 62% υπ – 38% άριστες), Σακόγλου 1 (1/2 επ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 13 (9/24 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ – 52% άριστες), Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 13 (12/28 επ, 1 άσσος, 46% υπ – 32% άριστες), Κουρνέτας, Σεπέδα 26 (19/46 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (7/9 επ, 1 άσσος), Λι 13 (9/13 επ, 4 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 9 (8/18 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ – 39% άριστες) / Γκαράς (λ, 74% υπ – 57% άριστες), Τερζής, Σαμπανάι, Σμαραγδής, Εφραιμίδης 5 (5/7 επ), Καρασαββίδης (57% υπ – 43% άριστες).

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

MVP: Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Ολυμπιακός)

Καλύτερος πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (Ολυμπιακός)

Καλύτερος μπλοκέρ: Αντρέι Σπίνου (Ολυμπιακός)

Καλύτερος υποδοχέας: Δημήτρης Γκαράς (ΠΑΟΚ)

Καλύτερος επιθετικός: Ρολάντο Αμπρέου Σεπέδα (ΠΑΟΚ)

Τα αποτελέσματα

Ημιτελικοί

Ολυμπιακός – Ηρακλής     3 – 0 (25-18, 25-13, 25-22)

Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ   0 – 3 (25-27, 22-25, 20-25)

Τελικός

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ        3 -2 (20-25, 20-25, 25-17, 25-20, 17-15)

Πηγή: Volleyplanet.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες