Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάVolleyleague γυναικών: Αλλαγή προπονητών στον Ολυμπιακό, τσουνάμι εξελίξεων στον ΑΟ Θήρας

Volleyleague γυναικών: Αλλαγή προπονητών στον Ολυμπιακό, τσουνάμι εξελίξεων στον ΑΟ Θήρας

|

Στην “Μετά COVID19” εποχή σηματοδοτούνται εξελίξεις στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, με πολλές Ελληνίδες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τις εγχώριες ομάδες.

Στην “Μετά COVID19” εποχή σηματοδοτούνται εξελίξεις στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, με πολλές Ελληνίδες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τις εγχώριες ομάδες. Πολλές είναι και οι ανακατατάξεις εντός των συνόρων με μετακινήσεις αθλητριών, ενώ τα μπάτζετ των ομάδων μειώνονται δραματικά.

Ενώ το ημερολόγιο γράφει 20 Μαΐου και η Ελληνική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης δεν έχει ανακοινώσει «τι μέλει γενέσθαι» σχετικά με την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020 και την επόμενη μέρα, υπάρχει μια κινητικότητα στους συλλόγους που προσπαθούν να επανέλθουν στην «νέα κανονικότητα».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Περσινός νταμπλούχος Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης αν σαν πρωτοπόρος της φετινής σεζόν (αήττητος σε 20 αγωνιστικές) θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής. Παράλληλα βλέπει το ρόστερ του να αλλάζει ριζικά έχοντας «χάσει» τις Ζακχαίου – Λαμπρούση (πήραν μεταγραφή στην Ιταλική Κούνεο και την Γαλλική Μιλούζ αντίστοιχα) ενώ τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα κάνει αλλαγές και στο προπονητικό team.

Ύστερα από πέντε επιτυχημένα χρόνια στον Ολυμπιακό που ήταν γεμάτα από πρωταθλήματα και κύπελλα σύμφωνα με πληροφορίες του volleyland έφτασε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι του Κοβάτσεβιτς Μπράνκο και του πρωταθλητή.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο μέχρι τώρα βοηθός του Σπύρος Σαραντίτης με βοηθό και στατιστικολόγο τον Γιώργο Σομπόνη που αποχώρησε από την θέση του βοηθού στον πάγκο του ΑΟ Θήρας.

Το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού επίσης αναφέρει ότι η πασαδόρος Στέλλα Χριστοδούλου και η κεντρική Κατερίνα Γιώτα έχουν μπει στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ αλλά θεωρείται σχεδόν αδύνατο οι δύο αθλήτριες να αλλάξουν στρατόπεδο, ειδικά εντός των συνόρων.

Όπως και να έχει, τα πράγματα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα στην ιστορία του και ψάχνει να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ

Στις Κυκλάδες, ο φιλόδοξος διεκδικητής του φετινού τίτλου ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει «τσουνάμι εξελίξεων» καθώς το ομολογουμένως φετινό δυνατό του ρόστερ αποδυναμώνεται.

Η Ευαγγελία Μερτέκη πέταξε για Θεσσαλονίκη ως αντικαταστάτρια της Εύας Χαντάβα, η Κουβανή Μεντάρο ανακοινώθηκε από την Γαλλική Ναντ, ενώ η Πορτορικανή πασαδόρος Τζένιφερ Νογκουέρας που είχε μείνει στο νησί λόγω κορονοϊού αναχώρησε πριν λίγες μέρες για Αθήνα και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου κοιτάζει προς τον βορά (ΠΑΟΚ) και η Γερμανίδα μπόμπερ Ανίκα Μπρίγκμαν  σκέφτεται την επιστροφή της στην πατρίδα καθώς οι υποχρεώσεις της ως μητέρα έχουν προτεραιότητα.

Ουσιαστικά στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν μόνο η Μελίνα Εμμανουηλίδου ( είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο) και η Γενιτσαρίδη, ενώ ερωτηματικό παραμένει η παραμονή της Μαριαλένας Αρτακιανού στο νησί καθώς βρίσκεται επίσημα προς αναζήτηση νέας ομάδας  με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι έχει προχωρημένες συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού.

Πρόβλημα υπάρχει και με την στελέχωση του πάγκου (προπονητικό team) καθώς ο επί χρόνια βοηθός προπονητή Γιώργος Σομπόνης όπως αναφέραμε και νωρίτερα συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, και ο Σέρβος προπονητής Μπράνκο Γκάιτς αναχώρησε από την Σαντορίνη «ελαφρώς δυσαρεστημένος» με την μείωση στον μισθό του αλλά κυρίως με την αδυναμία της διοίκησης να κρατήσει τις αθλήτριες της ομάδας.  

Όπως δείχνουν τα πράγματα η ομάδα της Σαντορίνης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα ώστε να παραμείνει ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού βόλεϊ, με κυριότερο πρόβλημα το οικονομικό καθώς η κρίση στον τουρισμό αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στάση αναμονής και στο πράσινο στρατόπεδο που περιμένουν την διοίκηση να οριστικοποιήσει το διαθέσιμο μπάτζετ για την νέα σεζόν. Επιθυμία των ανθρώπων του τμήματος είναι η ανανέωση με τον προπονητή Κυριάκο Καμπερίδη και να κρατηθεί ο κορμός των Ελληνίδων Βεργίδου, Οικονομίδου, Καλαντάτζε με την τελευταία να φημολογείται ότι οδεύει προς τον Ολυμπιακό. Επίσης θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση της Σλοβένας Μόνικα Πότοκαρ που δέχτηκε την γενναιόδωρη πρόταση του ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως την νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τον Δικέφαλο του Βορρά

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ

Στην άλλη ομάδα των Κυκλάδων, τον Πανναξιακό, για μία ακόμα φορά τηρείται «σιγή ιχθύος» με το ρεπορτάζ να δείχνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση και προκήρυξη εκλογών  για νέο Δ.Σ. ισχυρότερο.

Προτεραιότητα όλων φαίνεται να είναι η ανανέωση του προπονητή κ. Οικονόμου και η αναδόμηση των ακαδημιών του συλλόγου, ένα αγκάθι που οδήγησε την περασμένη σεζόν την ομάδα να μην συμμετέχει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Κυκλάδων.

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, η ομάδα της Νάξου μας έχει “συνηθίσει” στις καθυστερήσεις και ελπίζουμε ακόμα μία φορά να τα καταφέρει.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Ουσιαστικά, έχουμε αυτή τη στιγμή την ομάδα της Θέτιδας Βούλας που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της, τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει δυναμικά το χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει τα σκήπτρα και την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια με τις υπόλοιπες ομάδες να δείχνουν στάση αναμονής. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από τις αποφάσεις τις ΕΟΠΕ που προς το παρών δείχνει μουδιασμένη με διαρροές να θέλουν την ΕΟΠΕ να προσανατολίζεται σε αύξηση των ομάδων της κατηγορίες σε 14(!!!) και πρωτάθλημα σε 2 ομίλους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη