Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΞεκίνημα με δύο φιλικά κόντρα στις «Κόκκινες»

Ξεκίνημα με δύο φιλικά κόντρα στις «Κόκκινες»

|

Η ώρα του μονταρίσματος φτάνει για την ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ στο βόλεϊ.

Η ώρα του μονταρίσματος φτάνει για την ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΝ στο βόλεϊ. Ο Ζόραν Κόβαζιτς έχει στα χέρια του σχεδόν το σύνολο των αθλητριών του καθώς από το πρωί της Τρίτης είναι όλες οι ελληνίδες πλέον στη Νάξο και απομένει η έλευση των δύο ξένων αθλητριών που θα συμπληρώσουν την Αλίσια Περίν, η οποία μέρα με την ημέρα κερδίζει τις εντυπώσεις και αποδεικνύει ότι το. μάτι της Ναξιώτικης ομάδας «κόβει» όσον αφορά τις επιλογές των αλλοδαπών αθλητριών.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, στη διάθεση του Ζόραν Κόβαζιτς βρίσκεται η διεθνής λίμπερο Ειρήνη Κελεσίδου, η οποία ξεκουράστηκε για μία εβδομάδα μετά το πέρας των εκδηλώσεων της Εθνικής Ελλάδας (να σημειωθεί εδώ ότι η Ουγγαρία τελικά κατέκτησε τη πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Λινγκ χάρη στο golden set που πήρε στην Σμύρνη της Τουρκίας) και με το .καλησπέρα μπήκε αμέσως στα δύσκολα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι προπονήσεις με τον Ζόραν Κόβαζιτς είναι ιδιαίτερα έντονες και επίπονες όσον αφορά την αύξηση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητριών. Επίσης, επέστρεψαν οι Ναταλία Μεταξά και Παναγιώτα Διώτη, οι οποίες απουσίασαν τις τελευταίες ημέρες από τις προπονήσεις με σκοπό να ολοκληρώσουν υποχρεώσεις τους στο Πανεπιστήμιο. Και οι δύο τα πήγαν πολύ καλά, μάλιστα για την Μεταξά ήταν η στιγμή που πήρε το πτυχίο της και έτσι από χθες ο Σέρβος τεχνικός μετράει δεκατρείς Ελληνίδες αθλήτριες και μία αλλοδαπή. Οι δέκα δεν είναι άλλες από τις Καρπουζά, Νούσια, Αποστολίδου, Διώτη, Κελεσίδου, Φάρκωνα, Δρακουλίδου, Μεταξά, Τοτσίδου και Γκιαούρη. Η αλλοδαπή όπως αναφέραμε είναι η Καναδή Αλίσια Περίν (κεντρική) και οι τρεις μικρές που έρχονται από τις κορασίδες δεν είναι άλλες από τις αδελφές Αναγνώστου (Ελίζα και Βίλμα) και την Ιωάννα Μαυρομμάτη.

Ολυμπιακός

Όμως, όλο το βάρος έχει πέσει στην ολοκλήρωση των συμφωνιών με τις δύο ξένες αθλήτριες που υπολείπονται ώστε να συμπληρωθεί το παζλ ενόψει της νέας χρονιάς. Οι πληροφορίες ήθελαν το ρόστερ να έχει τελειώσει χθες. Όμως, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που φέρνουν την καθυστέρηση, που ενδεχομένως να είναι σημαντική από τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα ο Πανναξιακός θα πατήσει παρκέ έχοντας τον πρώτο του αντίπαλο. Και δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό. Με βάση την πληροφορία που έχουμε την επόμενη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στη Νάξο και θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με τον Πανναξιακό, το πρώτο την ίδια μέρα και το δεύτερο την επομένη ενώ θα υπάρξει και η άτυπη ρεβάνς σε έναν τρίτο αγώνα στις 3 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά στο «δεύτερο σπίτι» του Πανναξιακού, το «Μελίνα Μερκούρη». Οπότε είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πανναξιακό να μετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και η οποία έχει . αίμα από τον Πανναξιακό με την παρουσία των Εμμανουηλίδου και Τσβετάνοβα, οι οποίες έως πέρυσι αγωνίζονταν στην ομάδα της Νάξου. Παράλληλα εξετάζεται η διεξαγωγή τουρνουά στη Νάξο την τελευταία εβδομάδα πριν από το πρώτο σερβίς, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι συμμετοχές.

Επιλογές

Και το πρόβλημα του Κόβαζιτς είναι εάν θα έχει στη διάθεσή του τις δύο ξένες έως τότε. Ελπίζει ότι έως την προσεχή Παρασκευή να έχει τουλάχιστον την πασαδόρο ενώ στη συνέχεια θα περιμένει την επόμενη και 3η ξένη με τις πληροφορίες να διίστανται για την θέση που θα αγωνίζεται. Εάν δηλαδή είναι διαγώνια (πχ. όπως η Τσβετάνοβα) ή ακραία ή και κεντρική.  Όπως όμως είναι το ρόστερ αυτή τη στιγμή του Πανναξιακού, ο κ. Κόβαζιτς έχει τη πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει αρκετές αθλήτριες σε διαφορετικές θέσεις καλύπτοντας ανά πάσα στιγμή τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν. Και αυτή η .διπλοθεσία των αθλητριών σε συνδυασμό με την ικανότητά τους και την τακτική του σέρβου τεχνικού είναι που καθιστούν την ομάδα της Νάξου ως το μεγάλο αουτσάιντερ στη φετινή μάχη του τίτλου.

Φιλικά

Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού πάντως σε σχέση με τις αντίπαλες του Πανναξιακό θα έχουν δύο επιπλέον παιχνίδια στα .χέρια τους. Κι αυτό γιατί τις προσεχείς ημέρες (18 και 19 Σεπτεμβρίου) θα αγωνιστούν στο τουρνουά της Ελασσόνας έχοντας ως αντιπάλους τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό (1ος αντίπαλος την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου) και το νικητή (ή τον ηττημένο) του ζευγαριού Αρης – Ελασσόνα. Επίσης, είχαμε την πρώτη αντίπαλο του Πανναξιακού για το πρωτάθλημα, το Μαρκόπουλο να δίνει φιλικό προετοιμασίας με την Ηλιούπολη πριν από τρεις ημέρες με τις δύο ομάδες να έρχονται . ισόπαλες με 2-2 σετ (25-18, 22-25, 25-22 και 21 – 25) Οι δύο ομάδες είχαν ελλείψεις, ωστόσο τόσο ο Βέσκο Ιβάνοβιτς (Μαρκόπουλο) όσο και η Δήμητρα Λυκογιάνη (Ηλιούπολη) μπόρεσαν να βγάλουν συμπεράσματα για το νέο ρόστερ. Το Μαρκόπουλο είχε στη διάθεσή του την Βάσκες (22χρονη Πορτορικανή πασαδόρο) που πλαισιώθηκε από τις Σιρίνινα, Βαρουδάκη, Λιάγκη, Τσιάκουλα, Δικαιούλια, Κοκίου και Καρακάση. Ενώ από την Ηλιούπολη, η Λυκογιάννη πήρε γεύση από την Γκλικόροβιτς (Σέρβα πασαδόρος), ενώ έπαιξαν και οι Μαλουσάρη, Γιοβάνη, Βέλλιου, Μπανίκα, Καπέλου, Αργυροπούλου, Γεωργίου και Ευθυμιοπούλου.  Και βέβαια, να κλείσουμε με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας σχετικά με την διεξαγωγή του τουρνουά «Νομίκεια 2015», στη μνήμη του Ευάγγελου και Λούλας Νομικού. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις ημερομηνίες 3 και 4 Οκτωβρίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης, με τη συμμετοχή του ΑΟ Θήρας, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΟΠΕ Ρεθύμνου. Με βάση το πρόγραμμα, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου έχουμε: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ΑΟ Θήρας – Ρέθυμνο ενώ την Κυριακή έχουμε τον μικρό (17:00) και μεγάλο (20:00) τελικό. 

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί