Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΞεκίνημα με Κύπελλο και αλλαγές στους Μικρούς

Ξεκίνημα με Κύπελλο και αλλαγές στους Μικρούς

|

Το ποδόσφαιρο μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας και πάλι και οιι ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν αρχίσει να στελεχώνουν το ρόστερ τους.

Παραμένει το περσινό μοντέλο των δύο ομίλων στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων με τις ομάδες να περιμένουν την κατάρτιση των ομίλων που θα βασιστεί καθαρά πάνω σε συγκοινωνιακά και οικονομικά κριτήρια.

Το ποδόσφαιρο μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας και πάλι. Οι ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν αρχίσει να στελεχώνουν το ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι αλλαγές είναι εντυπωσιακές. Όμως, μ’ αυτές θα ασχοληθούμε στα επόμενα φύλλα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι οι πρώτες αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΠΣ Κυκλάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Σύρο και έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, Ποια είναι αυτά; Σέντρα για το κύπελλο στις 19 -20 Σεπτεμβρίου ενώ για το πρωτάθλημα, η μεν πρώτη κατηγορία ξεκινάει στις 3-4 Οκτωβρίου η δε δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα. Ο πρωταθλητής θα πρέπει να είναι γνωστός το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου άρα πάμε σε συνεχόμενες αγωνιστικές με δεδομένο ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον για την 1η κατηγορία +20 αναμετρήσεις με βάση το σύστημα που έχει επιλεγεί. Και επειδή ακούγονται αρκετά για εκλογές το Φθινόπωρο, οι άνθρωποι της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν ήδη μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να καλύψουν κι αυτή την έξτρα υποχρέωση ενώ δύσκολα θα αποφύγουμε τουλάχιστον μία εμβόλιμη αγωνιστική (Τετάρτη)

 Δρομολόγια

Αυτό όμως που ακόμη και τώρα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα είναι τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Για πρώτη φορά οι τρεις Ενώσεις (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ) θα κινηθούν άμεσα ενωμένες και θα έχουν ραντεβού τις επόμενες ημέρες με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μάθουν τις προθέσεις τους για τη νέα περίοδο. Είναι δύσκολο βέβαια να έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, από τη στιγμή που όλα είναι στον .αέρα (σ.σ. ακόμη δεν υπάρχει δρομολόγιο για την δεύτερη γραμμή των Ανατολικών Κυκλάδων) όμως η πρόθεση των παραγόντων από τη πλευρά της ΕΠΣ (και των άλλων δύο Ενώσεων) είναι να αποσπάσουν δέσμευση από τους Ακτοπλόους ότι θα μπορούν να γίνονται τροποποιήσεις δρομολογίων από τα πλοία των βασικών γραμμών εάν έχουν ενημέρωση τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα. Μία τέτοια κίνηση είναι δεδομένο ότι αλλάζει το σκηνικό των Κυκλάδων όσον αφορά τον αθλητισμό αλλά βοηθάει έμμεσα και τους κατοίκους για τις μετακινήσεις τους.

Όμιλοι

Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες ήθελαν για την 1η κατηγορία έναν όμιλο, αυτό δεν έγινε εφικτό και έτσι πάμε στο περσινό μοντέλο με δύο ομίλους και την πεποίθηση εκ μέρους της ΕΠΣ Κυκλάδων ότι θα υπάρχουν δώδεκα συμμετοχές. Σε μία τέτοια περίπτωση πάμε σε δύο ομίλους των έξι ομάδων με τους δύο εκπροσώπους της Νάξου (Πανναξιακό και Φιλώτι) να αντιμετωπίζουν όπως όλα δείχνουν τις δύο ομάδες της Σαντορίνης (Πανθηραϊκό και Θύελλα) τη μία ομάδα της Πάρου και ίσως αυτή της Μήλου καθότι υπάρχουν πλοία που συνδέουν Σαντορίνη και Πάρο με την εκπρόσωπο των Δυτικών Κυκλάδων. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως έρθει στον όμιλο της Νάξου εκπρόσωπος της Σύρου. Ο άλλος όμιλος θα περιέχει τις δύο Συριανές και τις δύο Μυκονιάτικες ομάδες με την εξάδα να συμπληρώνεται πιθανότατα από μία ομάδα των Δυτικών Κυκλάδων (Πανσιφναϊκό, Παμμηλιακό). Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν σε συμπληρωματική προκήρυξη που θα εκδοθεί τέλη Αυγούστου. Όσο για τους αγώνες; Θα πάμε σε δύο γύρους, όπου στη πρώτη φάση παίζουν όλοι με όλους και στη δεύτερη φάση (διεκδίκηση του πρωταθλήματος) θα έχουμε έναν όμιλο (σε δύο γύρους) με τη παρουσία των τριών καλύτερων ομάδων από κάθε όμιλο.

 Ηλικίες

Στη συνέχεια έχουμε το γεγονός των συμμετοχών. Κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στη Α κατηγορία θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ομάδα και στις υποδομές. Μάλιστα αυτές είναι τρεις κατηγορίες: Κ – 17 (1999 – 2001), Κ – 15 (2001 – 2003) και Κ – 13 (2003 – 2005). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι ομάδες θα έχουν παρουσία τουλάχιστον στις μικρότερες κατηγορίες κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ανταγωνιστικές μάχες με πλούσιο θέαμα. Επίσης, στην Α κατηγορία είναι υποχρεωτική η παρουσία δύο αθλητών κάτω των 19 ετών (γεννηθέντες του 1996) και τριών άνω των 35 ετών ενώ στη Β’ κατηγορία δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί. 

Εφημεριδα Κυκλαδική


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν