Ξεκίνησε για Νάξο η Cyclades Regatta

Ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας, η Νάξος μπαίνει και πάλι στον χάρτη της ιστοπλοϊας. Και δεν αναφερόμαστε στα μαθήματα που διεξάγονται υπό την σκέπη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και μάλιστα κάθε χρόνο έχουν όλο και περισσότερους μαθητές αλλά στο γεγονός ότι ο πρώτος σταθμός του φετινού 22ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta που διοργανώνεται από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής είναι η Νάξος… Ο 22ος Διεθνής αγώνας λοιπόν είχε ως αφετηρία την Κέα (τα πληρώματα με τα σκάφη τους βρίσκονται από το Σάββατο το πρωί στη Τζιά – Κέα) στις 11 το πρωί και μετά τις 3 το μεσημέρι αναμένονται στην μαρίνα του νησιού της Νάξου και μετά από κάλυψη απόστασης 69 ναυτικών μιλίων να μπει το πρώτο σκάφος… Και θα ακολουθήσουν ακόμη 54… Στη Νάξο οι ιστιοπλόοι θα μείνουν έως το πρωί της Τρίτης ενώ όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου θα υπάρχουν όλες οι διευκολύνσεις προς τα μέλη των 55 σκαφών (συνολικά 600 άτομα) ώστε να αισθανθούν την φιλοξενία της Νάξου

Δεξίωση

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή το απόγευμα (01/07) είχαμε τη συνάντηση κυβερνητών και δεξίωση στο Πολεμικό Μουσείο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ». Η Πλωτάρχης κυρία Κούρκουλου, εκ μέρους του Πλοιάρχου του «Αβέρωφ», καλωσόρισε τους κυβερνήτες στο ιστορικό θωρηκτό, στη συνέχεια ο έφορος ανοικτής θάλασσας του ΝΟΤΚ, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Θωρηκτού «Αβέρωφ» για τη φιλοξενία και κάλεσε τον Πρόεδρο του ομίλου να λάβει το λόγο. Ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Παντελής Παυλίδης απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους κυβερνήτες. Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, κύριος Ανδρέας Αντωνόπουλος λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στη σημασία της ασφάλειας του αγώνα και τόνισε ότι η επιτροπή θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να την εξασφαλίσει. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Αγώνα, Γιώργος Κατέκος, ανέλυσε τις διαδρομές.

Τη συγκέντρωση κυβερνητών έκλεισε ο έφορος ανοικτής θάλασσας, κύριος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης απαντώντας σε ερωτήματα των κυβερνητών για τον ελλιμενισμό των σκαφών στα νησιά - σταθμούς του αγώνα και ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του θωρηκτού. Μοιράστηκαν οι οδηγίες πλου και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και απονομών που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα νησιά, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια .

Τη συγκέντρωση κυβερνητών τίμησε με την παρουσία του ο υποναύαρχος Ζαφειρίου του Λιμενικού Σώματος.
Το «Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta διοργανώνεται στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/ΕΙΟ και τελείται υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Α.Ε. Διώρυγος της Κορίνθου.

Χορηγοί του αγώνα η IntertradeCoLtd, το AriaHotels και η Mythos

Χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ, η ΕΡΑ σπορ, το SkipperOnDeck, το amola.gr και το gazzetta.gr.

Και το πρόγραμμα του αγώνα:
Κυριακή 03.07.2016 - 11:00: Εκκίνηση Κέα - Νάξος: 69 ΝΜ

Τρίτη 05.07.2016 - 11:00: Νάξος - Κίμωλος: 44 ΝΜ

Πέμπτη 07.07.2016 - 11:00:Κίμωλος - Σίφνος :20 ΝΜ

Σάββατο 09/07/2016 -11:00: Σίφνος - Κύθνος: 32 ΝΜ