Αγγλία: Επιστρέφεις από Μύκονο, Σαντορίνη, Τήνο και Σέριφο; Καραντίνα

Σέριφος ... photo credit 2020 serifos.gr

Ξέρουμε ότι οι Αγγλοι ζουν σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν... Γνωρίζουμε ότι λόγω .. αυτοκρατορίας, βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αλλά πόσο αλήθεια; Σήμερα ξεπέρασαν τον εαυτό τους αλλά μας έκαναν γνωστό ότι έχουμε και αεροδρόμια και δη διεθνή ακόμη και σε μικρά νησιά... Τι θέλουμε να πούμε; Πολύ απλά ότι σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά νησιά της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, με την εφαρμογή του σχετικού μέτρου να ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη

Που είναι το παράξενο; Δείτε την αντίδραση του Δήμου Σερίφου " Αν δεν μάθατε τα νέα, στη Σέριφο όχι μόνο εχουμε αεροδρόμιο αλλά μας έβγαλαν και απ την λίστα με τα ασφαλή μέρη. Προχωράμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Tweet Harry Cole @MrHarryCole Lesvos, Tinos, Serifos, Mykonos, Crete, Santorini and Zakynthos removed from air corridor exemption list. Μετάφραση Tweet 17:44 07 Σεπ 20 20 Twitter Web App"
 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχα μέτρα υιοθέτησε και η Ουαλία, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.

Από την πλευρά της, η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα. Όσον αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία, βέβαια, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε παρεμφερή μέτρα.

Σύμφωνα με το «Sky News», πάντως, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν προκαλέσει οργή και αλαλούμ στους Βρετανούς τουρίστες, και ιδίως σ’ όσους «έκλεισαν» διακοπές την τελευταία στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας το Ηνωμένο Βασίλειο «μετράει» 347.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, καθώς και 41.551 θανάτους. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει καταγράψει συνολικά 11.524 περιστατικά και 284 νεκρούς (σ.σ. στοιχεία Κυριακής 6/9/2020).
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News