Αιγαίο: "Ευχαριστούμε" Ταγίπ που έκανες τη Νάξο ... παραμεθόριο

Καλά που είναι και ο γείτονας και γελάμε λίγο... Αλλά και μας δείχνει και τον τρόπο που ενδεχομένως σκέφτονται και οι δικοί μας πολιτικοί όταν αντιμετωπίζουν Κυκλάδες - Δωδεκάνησα είτε ως άγονες γραμμές, είτε ως παραμεθόριο όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς κατοίκους αυτών των περιοχών... Τι έκανε ο αγαπημένος μας γείτονας; Πολύ απλά μας έδειξε τι εννοεί όταν αναφέρεται στην "γαλάζια πατρίδα".. Το μισό Αιγαίο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη περιλαμβάνει η ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» που συντηρεί και προωθεί η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας εικονίζει τον κ. Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας ενώ στο φόντο εμφανίζεται μεγάλος κορνιζαρισμένος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες τις Άγκυρας.

Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων. Και η Νάξος με τις Μικρές Κυκλάδες είναι στην παραμεθόριο... 

Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.

Στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε πως ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Δείτε τη φωτογραφία:

Με πληροφοριες από την ιστοσελίδα skai.gr