Αμοργός: Το μήνυμα στην Τουρκία "Γαλάζια λίμνη; Εδώ μόνο το Ελληνικό Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο"

Πριν από μερικές ημέρες γίναμε κοινωνοί μίας προσπάθειας χάκερ να δημιουργήσουν θέμα από το μηδέν... Μέσα από την μηχανή αναζήτησης Google και την πλατφόρμα (ανοιχτή σε όποιο θέλει να δράσει), «Google Maps» η Αμοργός "βρέθηκε" να έχει τζαμί και πάλι κοντά στο περίφημο μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, σημείο κατατεθέν για την πανέμορφο Αμοργό. Ομως είχε και συνέχεια κι αυτό η Αμοργός είχε και .. νέο όνομα: "ADASΙ" που στα τουρκικά θα πει νησί .... TÜRK ADASI σημαίνει τουρκικό νησί".

Η αλήθεια είναι ότι ιδιώτες αλλά και άνθρωποι που είναι κοντά στο δήμο προχώρησαν σε κινήσεις αναίρεσης μέσω της διάσημης πλατφόρμας... Τώρα, έρχεται και ο Δήμος να στείλει το δικό του μήνυμα και όπως διαβάζουμε - ανάμεσα στα άλλα - τονίζεται " Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας"

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δήμου Αμοργού αναφέρει:

"Η προπαγάνδα του διαδικτύου οδήγησε κάποιους όχι μόνο να ανακαλύπτουν τζαμί στην Αμοργό αλλά να το δηλώνουν κιόλας στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, την οποία ακολουθεί πολύς κόσμος για να γνωρίσει έναν τόπο.

Φυσικά στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το νησί ως γνωστόν φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Ως Δήμος Αμοργού καταδικάζουμε το γεγονός, το καταγγείλαμε στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίναμε αναγκαίο ενώ έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το έχουν αγαπήσει να μπουν στο _Google_ _Maps_ και να δηλώσουν πως είναι ψευδής η καταχώρηση.

Στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και το διαδίκτυο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Λίγες ώρες πριν γιορτάσουμε το Έπος του ’40 και σχεδιάζοντας της εμβληματικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλούμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά ως ακρίτες του Αιγαίου!

Να υπερασπιστούμε ενωμένοι την ιστορία μας.

"Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΣΧΟΛΙΑ

Tο naxospress.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.