Αμοργός: Τα τουρκικά f-16 έφτασαν έως τις ...ακτές των Ανατολικών Κυκλάδων

Εεε τι μόνο στα Δωδεκάνησα θα μένουν τα παιδιά.. Οι αγαπημένοι μας γείτονες.. Αυτή τη φορά πέρασαν τα όρια και βρέθηκαν στις Κυκλάδες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για δράσεις στα πλαίσια της άσκησης "Γαλάζια Πατρίδας", όπου χθες έσπασαν κάθε ρεκόρ με 9 παραβιάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του Ανατολικού Αιγαίου.. Και σήμερα; τα τουρκικά f-16 που σήμερα έφτασαν μία ανάσα από την Αμοργό.. Και όπως διαβαζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης... 

"Ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12:00, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, και στις 12:12 πέταξε πάνω από τα Μαυριά ανατολικά της Αμοργού -ανατολικά της Κινάρου, δυτικά της Λεβίθας- στα 18.000 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο".

Εμείς να σημειώσουμε ότι  τα Μαυριά έχουν κηρυχθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα είδη Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) και Αιγαιόγλαρος (Larus audouinii) από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα zougla.gr