Απάτη με λεφτά Monopoly (!!!)

Μικροί και μεγάλοι έχουμε περάσει ώρες και ώρες παίζοντας το καταπληκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly και μάλιστα σε όλες του τις παραλλαγές. Και η αίσθηση κυριαρχίας με τα χρήματα, ειδικά όταν είμαστε μικροί ήταν το λιγότερο δελεαστική. Πριν από μερικές ημέρες όμως, ένας συμπατριώτης μας που ζει και εργάζεται στη Γαλλία «πλήρωσε» το λάθος του να αποφύγει την εφορία. Και όπως αποδείχτηκε τον εκδικήθηκε με τον πλέον σκληρό τρόπο. Έπεσε θύμα απάτης καθώς εισέπραξε έξι εκατομμύρια ευρώ για κοσμήματα σε χρήματα του... δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly!

Πως έχει η ιστορία; Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien όλα έγιναν πριν δύο εβδομάδες, όταν δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι είναι Γάλλοι, επικοινώνησαν με τον κοσμηματοπώλη για να αγοράσουν "σπάνια" δαχτυλίδια και ένα κολιέ. Μετά από κάποιες συνομιλίες μέσω ίντερνετ, αλλά και τηλεφώνου, οι τρεις τους συναντήθηκαν στο Παρίσι για να κλείσει η συμφωνία, όπερ και εγένετο στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η συνάντηση έγινε σε διαμέρισμα στην Rue des Mathurin.

Οι αγοραστές εμφανίστηκαν με μία βαλίτσα γεμάτη με έξι εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, πρακτική όχι και τόσο σπάνια σε οικονομικές συναλλαγές τόσο μεγάλης αξίας, αφού ωφελεί και τις δύο πλευρές όσον αφορά στην φορολογία.  Το θύμα δήλωσε στις αρχές πως πήρε μία δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τη βαλίτσα και πήγε σε κοντινό κατάστημα συναλλάγματος για να επιβεβαιώσει πως τα χρήματα ήταν αληθινά.

Όταν τα χαρτονομίσματα πέρασαν... το τεστ ο κοσμηματοπώλης επέστρεψε στο σημείο συνάντησης για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, ωστόσο δε θα μπορούσε να φανταστεί την εφιαλτική εξέλιξη. "Αφού οι πελάτες έφυγαν, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως υπήρχε πρόβλημα. τα περισσότερα χαρτονομίσματα είχαν το λογότυπο του παιχνιδιού... Monopoly", δήλωσε ανώνυμη πηγή στην γαλλική εφημερίδα.  Ο κοσμηματοπώλης προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι φυσικά δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και τότε απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει το απίστευτο περιστατικό.

Δυστυχώς, η πλεονεξία πληρώνεται…

Πηγή: thelocal.fr