Αυστραλία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, απολογισμός 15 τραυματίες

Περιστατικό που αναβιώνει μνήμες από παλαιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στον σταθμό Φλίντες της Μελβούρνης. Η αστυνομία κάνει λόγο για «σκόπιμη ενέργεια».

Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό και τον συνοδηγό του οχήματος για το περιστατικό αλλά δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες. Τα στοιχεία των συλληφθέντων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αλλά στις φωτογραφίες που ανέβηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένας άνδρας με μούσι να συνομιλεί με την αστυνομία.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ έχει ζητηθεί από οδηγούς και πεζούν να αποφεύγουν το σημείο. Τουλάχιστον δεκαπέντε (15) άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - βρίσκεται και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.