Εικόνες της ηρωϊνής και το 4χρονο παιδάκι

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η αστυνομία του Οχάιο προκάλεσαν σάλο στα social media και έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια του 4χρονου αγοριού, που έγινε διάσημο λόγω του απίστευτου συμβάντος που προκάλεσαν η γιαγιά του και ο φίλος της.

Στις δύο εικόνες, που ανήρτησε στη σελίδα της στο facebook το αστυνομικό τμήμα του ανατολικού Λίβερπουλ και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την Τετάρτη, διακρίνονται δύο άτομα, τα οποία έχουν χάσει τις αισθήσεις τους στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου τους, έπειτα από χρήση ηρωίνης.

Αυτό ωστόσο που καθιστά τις φωτογραφίες σοκαριστικές, δεν είναι η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι, αλλά το γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα βρίσκεται ένα αγόρι μόλις 4 ετών, το οποίο είχε εκτεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο λόγω του προχωρημένου εθισμού του οδηγού του αυτοκίνητου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Οχάιο, ένα περιπολικό σταμάτησε το αυτοκίνητο των δύο ηρωινομανών την Πέμπτη το πρωί, όταν παρατήρησε ότι ο οδηγός έκανε «οχτάρια» στον δρόμο, πλησιάζοντας μάλιστα επικίνδυνα ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδάκια. Όταν οι δύο αστυνομικοί κατέβηκαν και κοίταξαν μέσα στο όχημα έμειναν άφωνοι αντικρίζοντας τον οδηγό και τη συνοδηγό να πασχίζουν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά και να παραληρούν, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την κατάστασή τους. Στο πίσω κάθισμα το μικρό αγόρι δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο στον οποίο είχε βρεθεί.

Λίγα λεπτά αργότερα και περιμένοντας το ασθενοφόρο που κάλεσαν οι αστυνομικοί για να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες, η Πάσεκ και ο Άκορντ λιποθύμησαν στις θέσεις τους, αφήνοντας το παιδί να κλαίει στο πίσω κάθισμα.

Η Πάσεκ είχε αναλάβει την επιμέλεια του αγοριού πριν από περίπου δύο μήνες, καθώς ο γιος της Ντέβον και η φίλη του είχαν κριθεί ανίκανοι να το φροντίσουν. Είχε προηγηθεί το διαζύγιο του Ντέβον Πάσεκ με την 25χρονη Ρέβα ΜακΚάλοκ και μητέρα του αγοριού, από την οποία επίσης είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του. Η Ρέβα ΜακΚάλοκ είναι πλέον στριπτιζέζ…

Αντιδράσεις

Με απόφαση δικαστηρίου η επιμέλεια του αγοριού ανατέθηκε στην αδερφή της γιαγιάς του και η Ρόντα Πάσεκ μπήκε στη φυλακή, περιμένοντας να δικαστεί με τις κατηγορίες της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών.

 «Η πόλη του ανατολικού Λίβερπουλ διέσυρε την οικογένειά μου και αυτό το αγόρι. Θα μπορούσαν να κρύψουν το πρόσωπό του, αλλά δεν το έκαναν. Τώρα το παίρνουν και μακριά από την αδερφή μου. Δεν επιδοκιμάζω φυσικά αυτό που έκανε η αδερφή μου, αλλά αυτό που υπέστησαν τόσο αυτή, όσο και ο ανιψιός μου είναι πολύ βαρύ», δήλωσε η αδερφή της Πάσεκ. 

Οι αρχές του Οχάιο δεν έχουν καμία αμφιβολία για το ορθόν της επιλογής τους. Ο Μπράιαν Άλεν, διευθυντής ασφάλειας και δημόσιων υπηρεσιών της πόλης ισχυρίστηκε ότι στόχος της αστυνομίας είναι να καταδείξει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η χρήση ναρκωτικών στην πολιτεία και να αποθαρρύνει τους πολίτες από το να εκθέτουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο.

 «Αυτό που κάναμε θα έλεγα ότι κατά 90% έχει θετική επιρροή και κατά 10% αρνητική. Αν δεν δημοσιεύαμε τις φωτογραφίες το πιθανότερο είναι να διατηρούσε αυτή η γυναίκα την επιμέλεια του παιδιού. Τώρα, δεν αποκλείω να μην το ξαναδεί ποτέ…»

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News