Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕλλάδα: Καταγγελία Βρετανίδας blogger για σύλληψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Ελλάδα: Καταγγελία Βρετανίδας blogger για σύλληψη στο Μουσείο Ακρόπολης

|

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ενα λευκό φόρεμα φορούσε η κοπέλα και πήγε στο Μουσείο Ακρόπολης.. Και έχουμε καταγγελία για σύλληψη και ρατσιστικές συμπεριφορές… Βρεττανίδα…  

Τι έκανε η κοπέλα δηλαδή; Φόρεσε ένα όμορφο άσπρο φόρεμα, λίγο αποκαλυπτικό θα λέγαμε λόγω αντίθεσης λευκού – μαύρου και πήγε στο Μουσείο Ακρόπολης… Ε και έγινε πανικός.. .Δεν είδατε εδώ στη Νάξο; Πήγε ο άλλος στη Πορτάρα της Νάξου, έβγαλε τα ρούχα του και όλα ωραία και καλά.. Αλλά ξέχασα.. Μουσείο Ακρόπολης εκείνο…. Όπως κι εάν έχει, θύελλα αντιδράσεων στα Social Media έχει προκαλέσει η καταγγελία της βρετανίδας travel blogger, Adebola Sowemimo, η οποία ισχυρίζεται πως οι ελληνικές αρχές την έδιωξαν από το Μουσείο της Ακρόπολης, εξαιτίας του φορέματος που φορούσε και στη συνέχεια τη συνέλαβαν!

Το περιστατικό, όπως λέει, έγινε την περασμένη Πέμπτη, 1η Αυγούστου. Μάλιστα, η ίδια σε μια σειρά από διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter κάνει λόγο για ρατσισμό.

Με ανάρτησή της στο twitter, η Adebola Sowemimo υποστήριξε πως «μόλις με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με βάση ψευδή κατηγορία. Με έχουν θέσει υπό κράτηση. Αυτό είναι ρατσισμός στα καλύτερά του». Σε δεύτερο tweet, ισχυρίστηκε ότι την έδιωξαν από το Μουσείο της Ακρόπολης γιατί το φόρεμα που φορούσε θεωρήθηκε ανάρμοστο.

 «Πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το Μουσείο γιατί φορούσα ακατάλληλο φόρεμα» έγραψε η Βρετανή travel blogger και ανέβασε φωτογραφία της από την Ακρόπολη και το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέβασε η ίδια, πρόκειται για ένα λευκό μακρύ φόρεμα. Σχεδόν διαφανές και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό στο στήθος.

Η Βρετανή travel blogger, σε μια σειρά από tweets, είπε πως η αστυνομία κλήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και τη συνέλαβε γιατί την κατηγόρησαν, ψευδώς όπως λέει, πως σήκωνε το φουστάνι της και έδειχνε το σώμα της σε κοινή θέα.

«Δεν έχω ιδέα γιατί με κατηγόρησαν ψευδώς για κάτι που δεν έκανα. Με ρεζίλεψε η αστυνομία. Με προκάλεσε η αστυνομία και η κατάσταση με τραυμάτισε ψυχικά».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι την πέταξαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ της φώναζαν στα ελληνικά και την έσπρωχναν!

Σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλε η Βρετανή blogger, η σύλληψή της έγινε χωρίς την παρουσία μεταφραστή και ήταν τυχερή, όπως έγραψε, που ήταν μαζί της φιλικό της πρόσωπο, το οποίο και της μετέφραζε.

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν πλήθος σχολίων, με πολλούς να της τονίζουν πως το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει για να επισκεφτεί τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης, δεν ήταν ιδανικό για την περίσταση. Απαντώντας, εκείνη αναρωτήθηκε γιατί την άφησαν να μπει στο Μουσείο της Ακρόπολης και πλήρωσε εισιτήριο και επέμεινε ότι το θέμα έχει να κάνει με τον ρατσισμό γιατί «υπήρχαν άνθρωποι με λιγότερα ρούχα από εμένα».

«Έχω ταξιδέψει σε άλλες χώρες και φορούσα παρόμοια ρούχα και ήμουν απόλυτα εντάξει», ήταν μια από τις απαντήσεις της σε όσους της τόνισαν πως το φόρεμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε για την περίσταση.

Σε άλλη, έγραψε: «Αρκετοί έχουν να πουν πολλά για το φόρεμά μου. Ιστορικά οι Ελληνίδες θεές δεν φορούσαν τίποτα. Είναι ρατσιστικό θέμα και μην μου λέτε ότι έπρεπε να συλληφθώ και να πάω στο δικαστήριο για ένα φόρεμα».

Τελικά και σύμφωνα με τις αναρτήσεις της, ο λόγος που έφερε τη σύλληψή της ήταν πως κατηγορήθηκε ότι σήκωσε το φόρεμα και έδειξε τα γεννητικά της όργανα. Κάτι που σύμφωνα με την ίδια είναι ψέμα.  «Ο φύλακας είναι ρατσιστής και πρέπει να εκπαιδευτεί ξανά» καταλήγει.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερη καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον της. Ευχαρίστησε πάντως όσους της συμπαραστάθηκαν μέσω Twitter συμβουλεύοντάς τη να απευθυνθεί απευθείας στην πρεσβεία της Βρετανίας στη χώρα μας. Το θέμα πήρε πάντως μεγάλες διαστάσεις στα βρετανικά media.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα news247.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη