Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕντεκα "καυτές" αλήθειες για τον Τραμπ και την παρουσία του στον Λευκό...

Εντεκα “καυτές” αλήθειες για τον Τραμπ και την παρουσία του στον Λευκό Οίκο

|

Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ: 11 «εκρηκτικά» αποσπάσματα από το αποκαλυπτικό βιβλίο του Μάικλ Γουόλφ  – Μηχανορραφίες, απιστίες, και ίντριγκα! Το βιβλίο που χτυπά ανελέητα τον Τραμπ! 

Ο Ντόναλντ Τραμπ «σάστισε» με τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, δεν απόλαυσε την τελετή ορκωμοσίας του και φοβόταν τον Λευκό Οίκο.   Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουόλφ, πρώην αρθρογράφου της Guardian και βιογράφου του Ρούμπερτ Μέρντοχ με τίτλο «Φωτιά και μανία: Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου του Τραμπ».   Τα αποσπάσματα του βιβλίου που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες  προκαλούν αίσθηση, ενώ μέσα σε όλα φέρεται να αποκαλύπτει τις κρυφές φιλοδοξίες της Ιβάνκα Τραμπ για το προεδρικό αξίωμα.

Ο Λευκός Οίκος πήρε επίσημη θέση λέγοντας ότι το βιβλίο είναι γεμάτο «ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες».   Ο Γουόλφ, με τη σειρά του, υποστηρίζει ότι το έργο του είναι προϊόν τουλάχιστον 200 συνεντεύξεων, ενώ τονίζει ότι για τις ανάγκες της συγγραφής του ανέλαβε κάτι σαν «ήμι-προσωρινή θέση σε έναν καναπέ στη Δυτική Πτέρυγα» (σ.σ. του Λευκού Οίκου), κάτι που του έδωσε την ευκαιρία για μια πιο στενή παρακολούθηση των πεπραγμένων της πρωτόπειρης κυβέρνησης του Τραμπ.

Ιδού μερικές από τις βασικότερες αποκαλύψεις του νέου βιβλίου όπως τις σταχυολόγησε το BBC:    

1. Ο Μπάνον θεώρησε τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ Jr. με Ρώσους ως «πράξη προδοσίας»

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον πίστευε ότι η συνάντηση του γιου του Αμερικανού προέδρου με μία ομάδα Ρώσων, οι οποίοι του πρόσφεραν ενοχοποιητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον στρεφόταν κατά των ΗΠΑ.   O Γουόλφ λέει πως ο Μπάνον τού είπε τα εξής για τη συνάντηση: «Οι τρεις επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας θεώρησαν ότι ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μία ξένη κυβέρνηση μέσα στην αίθουσα συσκέψεων του Πύργου Τραμπ στον 25ο όροφο – χωρίς δικηγόρους. Δεν είχαν κανέναν δικηγόρο. Ακόμη και αν θεωρούσες πως αυτό δεν ήταν προδοτικό ή αντιπατριωτικό ή απλως σκ@@α, και τυχαίνει να πιστεύω πως ήταν και τα τρία, θα έπρεπε να έχεις ειδοποιήσει το FBI αμέσως».  

2. Ο Τραμπ σάστισε με τη νίκη του στις εκλογές

Σε ένα άρθρο του στο περιοδικό New York, o Γουόλφ περιγράφει την κατάπληξη – και τον φόβο- στο επιτελείο του Τραμπ μετά τη νίκη του στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2016. «Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της νύχτας των εκλογών, όταν το αναπάντεχο – δηλαδή η νίκη του Τραμπ- έμοιαζε να επιβεβαιώνεται, ο Τραμπ Τζούνιορ είπε σε έναν φίλο του, ότι ο πατέρας του, ή DJT, όπως τον αποκαλεί, τον κοίταξε λες και είχε δει φάντασμα. Η Μελάνια ήταν δακρυσμένη – και δεν ήταν δάκρυα χαράς. Μέσα σε διάστημα λιγότερο από μία ώρα, σύμφωνα με την όχι και τόσο δυσάρεστη παρατήρηση του Στιβ Μπάνον, ένας σαστισμένος Τραμπ πήρε τη μορφή ενός δύσπιστου Τραμπ και στη συνέχεια μεταλλάχθηκε σ’ έναν τρομαγμένο Τραμπ. Αλλά η οριστική μεταμόρφωση δεν ήταν αυτή: Ξαφνικά, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο άνθρωπος που πίστευε ότι άξιζε να είναι, και ήταν απόλυτα ικανός γι’ αυτό, να γίνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».  

3. Ο θυμός του Τραμπ στην τελετή ορκωμοσίας
Ο Γουόλφ γράφει: «Ο Τραμπ δεν ήταν χαρούμενος στην τελετή ορκωμοσίας του. Ήταν θυμωμένος που διάφοροι σταρ πρώτης γραμμής είχαν αγνοήσει την εκδήλωση, δυσαρεστημένος με τις συνθήκες φιλοξενίας στον ξενώνα Μπλερ Χάουζ και μάλωνε φανερά με τη σύζυγό του, η οποία έμοιαζε έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκείνης ο Τραμπ υιοθέτησε μία στάση και έκφραση που πολλοί στο περιβάλλον του αποκαλούν “golf face”: Θυμωμένος και έξω φρενών, με κυρτωμένους ώμους, ανοιχτά χέρια, σμιγμένα φρύδια και σουφρωμένα χείλη».  

Το γραφείο Τύπου της Πρώτης Κυρίας, ωστόσο, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του. Σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Στέφανι Γκρίσαμ τόνισε: «Η κ. Τραμπ στήριξε την απόφαση του συζύγου της να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος και μάλιστα, τον ενθάρρυνε να το κάνει. Ήταν σίγουρη πως θα κέρδιζε και πολύ χαρούμενη που τα κατάφερε».  

4. Στον Τραμπ άρεσε να «κυνηγά» τις συζύγους των φίλων του  

Σύμφωνα με ένα ακόμη απόσπασμα του βιβλίου, ο Τραμπ συνήθιζε να κομπάζει ότι το να κοιμάται με τις γυναίκες φίλων του ήταν κάτι που «έδινε νόημα στη ζωή του». «Κυνηγώντας τη γυναίκα ενός φίλου, θα προσπαθούσε να την πείσει ότι ο σύζυγός της δεν ήταν αυτός που νόμιζε», γράφει ο Γουόλφ, επικαλούμενος φίλο του Τραμπ. Θα προσκαλούσε τη σύζυγο να κρυφακούσει μία συνομιλία που θα είχε με τον άντρα της στο γραφείο, προκαλώντας τον μάλιστα με προσωπικές ερωτήσεις του τύπου «σου αρέσει να κάνεις ακόμη σεξ με τη γυναίκα σου;», με την ελπίδα ότι θα εκμαίευε κάποια αδιάκριτη απάντηση.  

5. Ο Τραμπ έβρισκε τον Λευκό οίκο «τρομακτικό»  

«Ο Τραμπ, στην πραγματικότητα, έβρισκε τον Λευκό Οίκο κάπως πληκτικό και λίγο τρομακτικό. Αποσυρόταν συχνά στην κρεβατοκάμαρά του – πρώτη φορά μετά το ζεύγος Κένεντι που ένα προεδρικό ζεύγος κοιμόταν σε χωριστές κρεβατοκάμαρες. Τις πρώτες μέρες παρήγγειλε δύο ακόμη τηλεοράσεις, εκτός από τη μία που υπήρχε ήδη μέσα στο δωμάτιο, και μία κλειδαριά στην πόρτα, παρά την άρνηση των Μυστικών Υπηρεσιών που επέμεναν ότι θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο», γράφει σε άλλο κεφάλαιο του βιβλίου ο Γουόλφ  

6. Η Ιβάνκα ελπίζει ότι θα γίνει πρόεδρος

Η κόρη του Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ φέρονται να έχουν συμφωνήσει ότι ίσως θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος κάποια στιγμή στο μέλλον, σύμφωνα με τον Γουόλφ. «Ζυγίζοντας το ρίσκο έναντι της ανταμοιβής, τόσο ο Τζάρεντ όσο και η Ιβάνκα αποφάσισαν να αποδεχτούν υπηρεσιακές θέσεις στη Δυτική Πτέρυγα παρά τις αντίθετες συμβουλές σχεδόν όσων γνώριζαν. Ήταν κοινή απόφαση του ζευγαριού, και κατά μία έννοια, κοινή θέση εργασίας. Μεταξύ τους, έχουν καταλήξει σε μία συμφωνία: Εάν, κάποια στιγμή στο μέλλον, παρουσιαστεί η ευκαιρία, αυτή θα είναι που θα κατέβει για πρόεδρος, Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, έλεγε γελώντας η Ιβάνκα, δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ. Ο Μπάνον που εμπνεύστηκε τον όρο «Τζαρβάνκα» που πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον Λευκό Οίκο, τρομοκρατήθηκε όταν του έκαναν γνωστή τη συμφωνία του ζευγαριού».  

7. Η Ιβάνκα κοροϊδεύει το χτένισμα του πατέρα της  

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου συνήθιζε να γελά με τις προσπάθειες του πατέρα της να κρύψει την τριχόπτωσή του. Σύμφωνα με τον Γουόλφ, η Iβάνκα αντιμετώπιζε τον πατέρα της με μία δόση ειρωνείας, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να κοροϊδεύει τις διάφορες κοσμητικές επεμβάσεις που έκανε για να κρύψει την τριχόπτωσή του ή τον τρόπο που χτένιζε τα μαλλιά του.   Μάλιστα, πάντα με βάση το βιβλίο φέρεται να έλεγε στους φίλους της ότι το περίεργο αυτό πορτοκαλί χρώμα στα μαλλιά του Αμερικανού προέδρου οφείλεται σε ένα προϊόν που ονομάζεται «Just For Men», αλλά και στην ανυπομονησία του πατέρα της όταν το χρησιμοποιούσε αφού όσο πιο πολύ το άφηνε στα μαλλιά του, τόσο πιο σκούρο γινόταν.  

8. Ο Λευκός Οίκος δεν είναι σίγουρος για τις προτεραιότητές του

Η Κέϊτι Γουόλς, επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Λευκού Οίκου, ρώτησε κάποια στιγμή τον κ. Κούσνερ, σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, τι ήταν αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση Τραμπ. Με λίγα λόγια ποιοι ήταν οι στόχοι της.   Με βάση αυτά που γράφει το βιβλίο, ο Κούσνερ δεν είχε απάντηση στην ερώτησή της: «Πες μου απλώς τα τρία πράγματα στα οποία θέλει να επικεντρωθεί ο πρόεδρος, απαίτησε αυτή (σ.σ η Κέϊτι Γουόλς). «Ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες αυτού του Λευκού Οίκου; Ήταν η πιο προφανής ερώτηση – μία που οποιοσδήποτε υποψήφιος πρόεδρος θα είχε απαντήσει πολύ πριν εγκατασταθεί στον αριθμό 1600 της λεωφόρου Πενσιλβανία. Έξι εβδομάδες υπό την προεδρία Τραμπ, ο Κούσνερ δεν είχε απάντηση. “Ναι”, είπε στη Γουόλς. “Πρέπει να κάνουμε αυτή τη σύζητηση”».  

9. Ο θαυμασμός του Τραμπ για τον Μέρντοχ  

Ο Γουόλφ, ο οποίος έχει γράψει τη βιογραφία του γεννημένου στην Αυστραλία μεγιστάνα των ΜΜΕ, περιγράφει την εκτίμηση του Τραμπ στον Μέρντοχ.   «Ο Ρούμπερτ Μέρντοχ, ο οποίος είχε υποσχεθεί να επισκεφτεί τον εκλεγμένο πρόεδρο, αργούσε. Όταν ορισμένοι από τους προσκεκλημένους πήγαν να φύγουν, ένας ολοένα και πιο εκνευρισμένος Τραμπ τους διαβεβαίωσε ότι ο Ρούμπερτ βρισκόταν καθ’ οδόν. “Είναι ένας από τους πιο σπουδαίους, ο τελευταίος των σπουδαίων” είπε ο Τραμπ. “Πρέπει να περιμένετε για να τον δείτε”. Αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει ότι ήταν πλέον ο πιο ισχυρός άντρας στον κόσμο, ο Τραμπ προσπαθούσε ακόμη να κερδίσει την εύνοια ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ, τον οποίο παλαιότερα απεχθανόταν και αποκαλούσε συχνά τσαρλατάνο και ηλίθιο».  

10. Ο Μέρντοχ αποκαλεί τον Τραμπ «ηλ@@@ιο»  

Ο θαυμασμός, όμως, δεν ήταν αμοιβαίος, αναφέρει ο Γούολφ, επικαλούμενος μία τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Τραμπ και του Μέρντοχ με αφορμή μία συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με επικεφαλής εταιριών της Σίλικον Βάλλεϋ.   Ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Μέρντοχ:   «Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθειά μου. Ο Ομπάμα δεν ήταν ευνοϊκά διακείμενος απέναντί τους, πολλοί κανονισμοί. Είναι μία ευκαιρία για μένα να τους βοηθήσω. “Ντόναλντ” του απάντησε ο Μέρντοχ, “για οχτώ χρόνια αυτοί οι άνθρωποι είχαν τον Ομπάμα στο τσεπάκι τους. Ουσιαστικά έτρεχαν την κυβέρνησή του. Δεν χρειάζονται τη βοήθειά σου”.  

“Πάρε το θέμα με τη βίζα H-1B. Χρειάζονται αυτές τις βίζες H-1B” φέρεται να επέμεινε ο Τραμπ με τον Μέρντοχ να τον συμβουλεύει πως η υιοθέτηση μιας πιο φιλελεύθερης προσέγγισης στο θέμα της βίζας H-1B, η οποία ανοίγει τις πόρτες της Αμερικής σε συγκεκριμένους μετανάστες, ίσως είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσει με τις προεκλογικές του εξαγγελίες για την κατασκευή τείχους και κλείσιμο των συνόρων. Ο Τραμπ, όμως, έδειχνε να μην νοιάζεται, διαβεβαιώνοντας τον Μέρντοχ. “Θα βρούμε τρόπο” “Είσαι ένας γαμημέ**ος ηλίθιος” φέρεται να ήταν η απάντηση του μεγιστάνα των ΜΜΕ καθώς έκλεινε το τηλέφωνο”  

11. Ο Φλιν ήξερε ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία ήταν πρόβλημα  

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν ήξερε πως το να δεχτεί χρήματα από τη Μόσχα για μία ομιλία του θα επέστρεφε για να τον στοιχειώσει μία μέρα, σύμφωνα με το βιβλίο.   Ο Γουόλφ γράφει ότι πριν τις εκλογές, ο Φλιν «είχε ενημερωθεί από φίλους του ότι δεν ήταν καλή ιδέα να πάρει 45.000 δολάρια από τους Ρώσους για μία ομιλία. «”Θα είναι πρόβλημα μόνο άμα κερδίσουμε”, τους διαβεβαίωσε». O Μάικλ Φλιν έχει ήδη παραπεμφθεί σε ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Με πληροφορίες από BBC και lifo.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν