Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕυρώπη: Προχωρεί στο πάγωμα παραλαβής του εμβολίου της Johnson & Johnson

Ευρώπη: Προχωρεί στο πάγωμα παραλαβής του εμβολίου της Johnson & Johnson

|

Η Johnson & Johnson καθυστερεί την παράδοση του εμβολίου στην Ευρώπη -Μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Στην απόφαση να καθυστερήσει προληπτικά την έναρξη χρήσης του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη προχώρησε η Johnson & Johnson, μετά την απόφαση των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά τη χρήση του λόγω περιστατικών εκδήλωσης θρομβώσεων στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ομως, έχουμε και την άλλη άποψη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «Le Figaro», η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πριν από λίγο πως «πήρε την απόφαση να καθυστερήσει την παράδοση» του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την προσωρινή αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ. «Εξετάζουμε τις υποθέσεις αυτές με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές», αναφέρει η εταιρεία. «Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την παράδοση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson επρόκειτο να παραδοθούν στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Την ίδια στιγμή, η ολλανδική ρυθμιστική αρχή για τον χώρο του φαρμάκου (CBG) δήλωνε ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ξεπερνούν τους όποιους κινδύνους. Το σχόλιο έγινε επ’ αφορμή της απόφασης των αρχών των ΗΠΑ. “Μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση”, ανέφερε η CBG. “Προς το παρόν, τα οφέλη υπερτερούν των όποιων πιθανών κινδύνων”. 

Έξι περιστατικά σπάνιας θρόμβωσης σε 7 εκατ. εμβολιασθέντες

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τις πολιτείες την προσωρινή αναστολή της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων, μεταδίδουν οι New York Times.

Και τα έξι πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό είναι γυναίκες μεταξύ 18 και 48 ετών. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια δεύτερη, στη Νεμπράσκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους του χώρου της υγείας.

Η μια περίπτωση καταγράφηκε στη διάρκεια κλινικής δοκιμής πριν από την έγκριση του εμβολίου. Τρεις περιπτώσεις με παρενέργειες καταγράφηκαν κατά την εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας. Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ ακόμη 9 εκατ. δόσεις έχουνμ αποσταλεί στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

Υπό σκέψη η Γερμανία

Μέχρι στιγμής το  γερμανικό υπουργείο Υγείας δεν έχει αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου της Johnson & Johnson, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Χάνο Κάουτς.

Ο κ. Κάουτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, παρέπεμψε στο Ινστιτούτο “Πάουλ Έρλιχ”, το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για το θέμα. Ερωτώμενος σχετικά με την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση της Βαυαρίας να συνεχίσει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ.

Στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου αναμένονταν την Τετάρτη 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η χώρα μας επρόκειτο να παραλάβει 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & johnson, χωρίς να είναι σαφές τι θα γίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του France24 και του πρακτορείου Reuters, το εμβόλιο της Johnson & Johnson και εκείνο της AstraZeneca βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, με ανενεργό ιό, τον αδενοϊό, ο οποίος μεταφέρει το γονιδίωμά του στο σώμα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί ανθρώπινο αδενοϊό, ενώ της AstraZeneca εκείνο χιμπαντζή. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα capital.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες