Ευρωβουλή: Ο Γεωργούλης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτισμού

Θα έχανε την ευκαιρία να αφήσει ανεκμετάλευτο έναν τέτοιο θησαυρό, η Ευρωπαϊκή Ενωση; Ο λόγος για τον ηθοποιό κι ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος εδώ και δύο ημέρες είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Ευρωβουλής. Το αποκάλυψε άλλωστε ο ίδιος, αναφέροντας στην προσωπική του ιστοσελίδα «την Τετάρτη 10 Ιουλίου, είχα την χαρά να συμμετάσχω στην καταστατική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την νέα μου ιδιότητα, αυτή του τακτικού μέλους.

Η Επιτροπή Πολιτισμού είναι αρμόδια για όλες τις πολιτιστικές εκφάνσεις της ΕΕ. Αυτές είναι μεταξύ άλλων: η διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικών εκφράσεων, η εκπαιδευτική πολιτική και η δια βίου μάθηση, πολιτικές νεολαίας, πολιτικές που αφορούν την ...αναψυχή και τον αθλητισμό, πολιτικές πληροφορίας και μέσων επικοινωνίας και τέλος οι εκπαιδευτικές πτυχές της κοινωνίας της πληροφορίας.

Φιλοδοξώ να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεισφέρω και εγώ από την πλευρά μου εκπροσωπώντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Για τον σκοπό αυτό θέλω να προωθήσω πρωτοβουλίες και δράσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο αθέατες πτυχές της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Με μια νέα ματιά που θέλει να χτίζει γέφυρες και έχει πάθος για δημιουργία.

Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι πράξη με έντονο κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την δημοκρατία από την αρχαία Ελλάδα. Ως τόποι συνάθροισης τα αρχαία θέατρα στέγασαν στα διαζώματα τους τις πρώτες συνελεύσεις Γι’ αυτό και νιώθω τόσο κοντά στην πολιτική ως καλλιτέχνης. Αυτή την σύνδεση θέλω να αναδείξω στην πρώτη μου πρωτοβουλία που θα ανακοινώσω σε λίγες μέρες.

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβω την επόμενη περίοδο έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν τους φορείς αρμοδιότητας για να πετύχουμε συνέργειες με ουσιαστική προστιθέμενη αξία για την χώρα μας και την προβολή αυτής στο εξωτερικό, αλλά και την επανασύνδεση με την κοινωνία. Πίστευα πάντα, ότι δημιουργήσαμε κοινωνίες για να μπορούμε να φτιάξουμε πολιτισμό. Χρειαζόμαστε τον πολιτισμό για να τις διατηρήσουμε και να τις βελτιώσουμε.

Σ ’αυτή την δύσκολη συγκυρία πρέπει να θέσουμε τον πολιτισμό στην υπηρεσία της κοινωνίας. Και ξεκινάμε από αύριο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ότι ο καθένας μόνος του και από την πλευρά μου σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζω να κινηθώ».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα athens voice