Ευθείες βολές Γλέζου στην Ευρωβουλή

Δύο παρεμβάσεις του Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, δείχνουν για ακόμη μία φορά ότι, ο Ναξιώτης ευρωβουλευτής δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και είναι ιδιαίτερα επιθετικός κατακεραυνώνοντας την πολιτική της Ε.Ε., αποτελώντας  έναν από τους «πονοκεφάλους» στα σχέδια μεγάλης μερίδας συναδέλφων του.

 Αναλυτικά, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε:
  «Το κείμενο που μας μοίρασε η Κομισιόν αναφέρεται στις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία και οι οποίες πλήττουν σοβαρά και τους Έλληνες αγρότες. 
 Αλλά η Κομισιόν δείχνει να ξεχνά ότι οι πρώτοι που ξεκίνησαν το χορό των κυρώσεων ήταν οι Ευρωπαίοι, με πρόσχημα την υπό συζήτηση Ευρωατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, το εμπορικό ΝΑΤΟ, όπως έχω τονίσει και άλλη φορά. 
 Αλλά οι κυρίως ωφελημένοι από την ψυχροπολεμική έκρηξη του τελευταίου καιρού είναι, ως συνήθως, οι κατασκευαστές και οι έμποροι όπλων. 
 Επίσης, ωφελημένοι είναι και όσοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το μίσος μεταξύ των λαών.
  Όμως οι λαοί, ακριβώς, είναι εκείνοι που θα κληθούν, στο τέλος, να πληρώσουν, τόσο σε αίμα όσο και σε χρήμα, ακόμα και αυτή τη μετακίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία». 
Παρεμβαίνοντας, επίσης, στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην ανακάλυψη του τύμβου της Αμφίπολης, λέγοντας ότι η ύπαρξή του είχε επισημανθεί από το 2009, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν οι ανασκαφές, ύστερα από αγώνα των Ελλήνων αρχαιολόγων. 
 Τόνισε ότι υπάρχουν τρία κοινοτικά ταμεία από τα οποία μπορούν να αντληθούν χρήματα για την εν λόγω ανασκαφή και συμπλήρωσε: «Αν θέλουμε μια Ευρώπη του πολιτισμού, πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό το εξαιρετικής σημασίας μνημείο». 
 Και κατέληξε: «Μπορεί το συγκεκριμένο να βρίσκεται στην Ελλάδα, ωστόσο με το ίδιο πάθος θα μιλούσα και για κάθε μνημείο ανάλογης σημασίας που θα βρισκόταν στην Ιταλία, την Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News