ΓΓ ΝΑΤΟ: "δεν έχουμε σχέση εμείς στη διαμάχη του Αιγαίου"

Η ένταση που επικρατεί εδώ και μήνες στο Αιγαίο είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, δηλώνει ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Στόλτενμπεργκ με συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα ελληνοτουρκικά.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «το NATO δεν προτίθεται να εμπλακεί ή να διαμεσολαβήσει για την επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο». Επί της ουσίας, πρόκειται για μία επανάληψη όσοω είχε πει ο ίδιος πάλι στο Anadolu πριν περίπου ένα μήνα, όταν και είχε ερωτηθεί για το θέμα των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Επίσης τόνισε πως προσδοκά την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν σε «κάποια θέματα» σε διμερές επίπεδο, και στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα για το NATO, είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι και συμβάλλουν στην συλλογική ασφάλεια των μελών NATO.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, που έγινε την Πέμπτη.

Φωτό: Reuters