Η αγωνία του πατέρα για το παιδί του

Ο 59ος Διαγωνισμός για το World Press Photo 2016 περιελάμβανε 82.951 φωτογραφίες 5.775 φωτορεπόρτερ από 128 χώρες. Νικητής του διάσημου διαγωνισμού φωτογραφίας αναδείχτηκε ο Αυστραλός φωτορεπόρτερWarren Richardson, που τον τελευταίο καιρό δουλεύει στην ανατολική Ευρώπη.   

Η φωτογραφία με τίτλο «Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» που τράβηξε στις 28 Αυγούστου 2015, στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας, στην οποία ένας πατέρας προσπαθεί εναγωνίως να περάσει το μωρό του στην άλλη πλευρά του φράκτη μέσα από τα συρματοπλέγματα, κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.

«Η εικόνα αυτή με στοιχειώνει» δήλωσε ο Richardson, ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει την αξία της φωτογραφίας παρά μόνο όταν επέστρεψε στην έδρα του. Και να φανταστεί κανείς ότι, δεν είχε καν σκοπό να συμμετάσχει στον διαγωνισμό -τον έπεισε ο συνεργάτης του. 

Η διαβούλευση των μελών της κριτικής επιτροπής για το World Press Photo 2016 υπήρξε  «μακρά και σκληρή», όπως γράφει ο Guardian.

Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ο πόλεμος στη Συρία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο καταστροφικός σεισμός στο Νεπάλ και οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ αποτέλεσμα που προκάλεσε η αστυνομία βία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο ρεπορτάζ. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News