Η Απεραθίτισσα Λαμπροπούλου πήρε το χρίσμα και πάει στην Καναδική Βουλή

Σίγουρα είναι από τις πιο μεγάλες ειδήσεις της ημέρας… Μία 26χρονη Ελληνοκαναδή καθηγήτρια πανεπιστημίου παίρνει το δρόμο για την Βουλή του Καναδά και μάλιστα μεταφέρει και το άρωμα της Νάξου. Ο λόγος για την Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου (η μητέρα της είναι η Ματίνα του Νίκου τ’ Αερικού από την Απείρανθο όπως μας πληροφόρησαν από την Ορεινή Νάξο έχοντας μάλιστα καταγωγή κι από το Φιλώτι) όπου σήμερα τα ξημερώματα πήρε μεγάλη νίκη στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη της υποψήφιας του κόμματος των Φιλελευθέρων στις επαναληπτικές εκλογές της 3ης Απριλίου, στην εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent, στο Μόντρεαλ.  Η 26χρονη καθηγήτρια, αν και δεν θεωρείτο φαβορί, επικράτησε με άνεση στην δεύτερη καταμέτρηση της Μάρβα Ρίζκι (οικονομολόγος), με ψήφους 626 έναντι 508, με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα 8 από τα 9 εκλογικά τραπέζια, στο Le Crystal, στην λεωφόρο Henri Bourassa. Να σημειώσουμε ότι υπήρχε και 3η υποψήφια, η πρώην βουλευτής Γιολάντα Τζέιμς…  

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με επέλεξαν, ένα ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου", είπε η Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου, μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος στην δημοσιογράφο Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη. Ευχαρίστησε δε και τα ομογενειακά μέσα που από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν ώστε να γίνει γνωστή, μέσα σε λίγες μέρες, η υποψηφιότητα της και να συναντήσει ευρεία στήριξη.  

Συγκινημένος και ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσσο του Κεμπέκ Γιάννης Θεοδοσόπουλος μίλησε για μια σημαντική νίκη του Ελληνισμού, ευχόμενος καλή επιτυχία στην Εμμανουέλα Λαμπροπούλου στις εκλογές της 3ης Απριλίου.

Ο χώρος του Le Crystal, από νωρίς το απόγευμα ήταν γεμάτος από Έλληνες που έσπευσαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της 26χρονης καθηγήτριας, με γονείς που κατάγονται από την Νάξο και την Τρίπολη. "Οι Έλληνες, μονιασμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά", ήταν το μήνυμα πολλών εξ αυτών.

Να σημειώσουμε ότι η κα Λαμπροπούλου είναι καθηγήτρια στο Rosemount High School, είναι μια από τις τρεις γυναίκες που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος των Φιλελευθέρων για την βουλευτική έδρα του Saint Laurent στην ομοσπονδιακή Βουλή, στην οποία σήμερα δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Και η έδρα να σημειώσουμε εδώ ότι έμεινε κενή μετά την παραίτηση του έως πρότινος Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τριντό, Στεφάν Ντιόν, ο οποίος τοποθετήθηκε Πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η 26χρονη καθηγήτρια, που κάνει master στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, σε ανακοίνωση της προς την πολυπληθή ελληνική κοινότητα της περιοχής την παραμονή των εκλογών είχε δηλώσει "όπως γνωρίζετε, είμαι η μοναδική υποψήφια που διαμένω στην περιοχή και παίρνω μέρος στην διεκδίκηση του χρίσματος, για την εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια του Saint Laurent. Βασίζομαι στην υποστήριξη και στην ψήφο σας. Μαζί γινόμαστε ισχυρότεροι».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News