Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙνδία - covid 19: Χωρίς τέλος ο εφιάλτης

Ινδία – covid 19: Χωρίς τέλος ο εφιάλτης

|

Ενα βήμα πριν από την παγκόσμια απομόνωση βρίσκεται η Ινδία – Νέα τραγωδία σε νοσοκομείο όπου χάθηκαν δώδεκα ασθενείς – Ο απολογισμός από την πανδημία έως τώρα σοκάρει 

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των 400.000, ενώ για άλλη μια ημέρα, τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τα 3.500, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Με βάση τους αριθμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 401.993 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Nέα τραγωδία σε νοσοκομείο

Επιπλέον, τουλάχιστον δώδεκα ασθενείς πέθαναν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όπου είχαν εισαχθεί, μεταδίδουν ινδικά μέσα ενημέρωσης, επεισόδιο που προστέθηκε σε πολλά παρόμοια στα ινδικά νοσοκομεία, που έχουν κατακλυστεί από αρρώστους.

Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. «Αμέσως μετά την πυρκαγιά επιβεβαιώθηκαν οι 12 θάνατοι», δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου τους εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία έχει προκαλέσει φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και από ΗΠΑ – Αυστραλία

Οι Αυστραλοί πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας που είχαν βρεθεί στην Ινδία εντός 14 ημερών από την ημερομηνία της προγραμματιζόμενης επιστροφής τους δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα από τη Δευτέρα, ενώ οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα και ακόμη και φυλάκιση, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από τις 3 Μαΐου και η παραβίαση της απαγόρευσης επισείει πρόστιμα ακόμα και πενταετή φυλάκιση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ σε ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε χθες την επιβολή από την επόμενη εβδομάδα περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Ινδία.

«Ακολουθώντας τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυβέρνηση θα επιβάλλει περιορισμούς στα ταξίδια από την Ινδία», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι περιορισμοί δεν θα αφορούν πάντως τους φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στις ΗΠΑ το επόμενο φθινόπωρο. Οι Ινδοί είναι η δεύτερη πολυπληθεστέρη εθνική ομάδα ξένων φοιτητών στο αμερικανικό έδαφος.

Περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Ινδία έχουν ανακοινώσει και άλλες χώρες. Στη Γαλλία, κατά την άφιξή τους τίθενται σε υποχρεωτική απομόνωση 10 ημερών, ενώ το Βέλγιο αποφάσισε την Τρίτη να τους απαγορεύσει την είσοδο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν