Ισπανία: Οι ξενοδόχοι προσφέρουν δωρεάν τεστ στους βρετανούς τουρίστες

Ισπανοί προσφέρουν δωρεάν τεστ στους βρετανούς

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε μεταφέρει την αγωνία των Κυπρίων σχετικά με τους Βρετανούς τουρίστες και το γεγονός ότι δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό γιατί τα τεστ κορωνοϊού είναι ακριβά... Και είχαμε διαβάσει ότι " Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί η ακριβής νέα εκτίμηση και η οποία εκτιμάται πως θα επηρεάσει και την αρχική πρόβλεψη για ύφεση της κυπριακής οικονομίας κατά 7%. Αιτία των αρνητικών εξελίξεων φαίνεται πως είναι η υποχρέωση που έχουν οι Βρετανοί να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού προτού ταξιδέψουν, καθώς προέρχονται από χώρα υψηλού κινδύνου. Το κόστος του τεστ λειτουργεί αποτρεπτικά τόσο για τους επίδοξους τουρίστες όσο και για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Σχολιάζοντας σχετικά ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) στη Λεμεσό, Χάρης Θεοχάρους, τόνισε πως οι τουριστικοί πράκτορες «πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας αν θέλουν να ταξιδεύει ο κόσμος, καθώς οι Βρετανοί δυσκολεύονται να κάνουν το τεστ είτε λόγω κόστους είτε επειδή δεν βρίσκουν τα κατάλληλα εργαστήρια στη χώρα τους». Ο κ. Θεοχάρους προσέθεσε ότι πριν από την 1η Αυγούστου που έχει τεθεί ως ορόσημο για την έναρξη των πτήσεων από  Βρετανία προς Κύπρο, ο ΠΑΣΥΞΕ θα δώσει στη δημοσιότητα τη διαδικασία που απαιτείται για τη δωρεάν εξέταση στην Κύπρο, προκειμένου να δει τις αντιδράσεις της αγοράς. 

Τώρα είναι η ώρα των Ισπανών να προχωρήσουν σε μία ανάλογη κίνηση...   Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα τεστ κορωνοϊού των πελατών τους προ της οικονομικής καταστροφής που πιθανόν να συνεπάγεται γι’ αυτούς η επιβολή 14ήμερης καραντίνας κατ’ οίκον από τη βρετανική κυβέρνηση για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία στη Βρετανία.

Οπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος των Ισπανών ξενοδόχων CEHAT, τα ξενοδοχεία είναι πρόθυμα να καλύψουν τα έξοδα των ελέγχων των τουριστών σε μια προσπάθεια να πείσουν τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα της Ιβηρικής, παρά τα μέτρα του Λονδίνου.

Περιγράφοντας τη βρετανική απόφαση που ελήφθη και ανακοινώθηκε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο με άμεση εφαρμογή, ο CEHAT τη χαρακτήρισε «παράλογη και άδικη», προσθέτοντας ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι αποτελούν καλύτερη εγγύηση ασφάλειας των εργαζομένων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

Η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον με το Λονδίνο για εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών των Καναρίων και των Βαλεαρίδων από την καραντίνα. Πρόκειται μάλιστα για τις δύο περιφέρειες της Ισπανίας στις οποίες εξακολουθεί να πετά από τη Βρετανία ο μεγαλύτερος οργανωτής ταξιδίων, η Tui, που ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεών της με τσάρτερ στην ηπειρωτική Ισπανία ως τις 9 Αυγούστου.

Παράλληλα οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Βαλένθια ζητούν κι αυτές την εξαίρεσή τους από τη βρετανική καραντίνα των 14 ημερών.

Πηγή: Reuters, El Pais

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News