Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ

Με διάταγμα, που υπογράφει ο Τζουζέπε Κόντε, στην Ιταλία απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 22:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μ.Μ.Ε., ο Ιταλός πρωθυπουργός υπέγραψε το διάταγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη.

Επίσης, αποφασίστηκε να παραμένουν κλειστά τα εμπορικά κέντρα, τα Σαββατοκύριακα. Να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας, ο Κόντε θα ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι:

– Η απαγόρευση μετακινήσεων, που θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 και θα χρειάζεται υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση, για όποιον μετακινείται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

– Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από το δημοτικό.

– Η τηλεκπαίδευση σε λύκεια και γυμνάσια των περιοχών με υψηλό ιικό φορτίο. 

– Τα εμπορικά κέντρα θα παραμένουν κλειστά τα σαββατοκύριακα

Επίσης, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. 

Στις περιοχές αυτές θα ισχύουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις. Να σημειωθεί ότι η έγκριση του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν πως «τους αφαιρούνται οι αρμοδιότητές τους».

Το ...κερασάκι στην τούρτα; Το γεγονός ότιείχαμε 353 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τις 6 Μαΐου που καταγράφονται περισσότεροι από 300 θάνατοι σε μία ημέρα.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 28.244 νέα κρούσματα, έναντι 22.253 τη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε αναφέρει χθες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα 15 από τα 20 διαμερίσματα της χώρας να φτάσουν σε κρίσιμο επίπεδο σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέσα σε ένα μήνα.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News