Ιταλία: "Εφυγε" ο σύγχρονος Καζανόβας ενώ έκανε έρωτα

Ο Μαουρίσιο Ζανφάντι είχε κερδίσει επάξια το προσωνύμιο του «Ρωμαίου του Ρίμινι», καθώς ισχυριζόταν ότι είχε κοιμηθεί με 6.000 γυναίκες. Ο 63χρονος άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή την Τρίτη το βράδυ, ενώ έκανε σεξ με 40 χρόνια νεότερη τουρίστρια.

Η έντρομη γυναίκα από την ανατολική Ευρώπη κάλεσε το ασθενοφόρο, αλλά ο playboy είχε ήδη καταλήξει. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, έφυγε από τη ζωή με τρόπο που του άρμοζε. 

Ξεκινώντας από τα 17 του χρόνια ως πορτιέρης σε κλαμπ της παραλιακής πόλης Ρίμινι, με το όνομα Blow Up, δουλειά του Μαουρίσιο ήταν να πιάνει κουβέντα σε κοπέλες και να τις φέρνει μέσα στο κλαμπ.

Ο ίδιος βέβαια δεν περιοριζόταν στα καθήκοντα της δουλειάς του με τις γυναίκες που γνώριζε. Ο χαρακτηρισμένος ως «ο πιο επιτυχημένος εραστής της Ιταλίας» ισχυριζόταν ότι στα νιάτα του θεωρούσε επιτυχία το να... κοιμηθεί με 200 γυναίκες σε ένα καλοκαίρι.

Τα κατορθώματά τον είχαν κάνει διάσημο στη Σκανδιναβία, όπου ο «Ρωμαίος του Ρίμινι» ζούσε και εργαζόταν τον χειμώνα. Μάλιστα, σε μία σουηδική πόλη είχαν φτιάξει κέρινο άγαλμα προς τιμήν του. Το 1986 η ιταλική εφημερίδα «L'Espresso» τον αποκάλεσε «τον πιο πετυχημένο εραστή της Ιταλίας».

Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει το 2014 στη γερμανική εφημερίδα «BILD» πως είχε αποσυρθεί από το... άθλημα: «Στα 59 μου, είμαι πια πολύ μεγάλος για τέτοια» είχε πει.