Ιταλία - Φλωρεντία: Πρόστιμο σε 15χρονη Ελληνίδα γιατί "υπέγραψε" σε ιστορικό μνημείο

Στην Ιταλία γίνεται εδώ και χρόνια μια σοβαρή προσπάθεια να μειώσουν την τάση των επισκεπτών (αλλά και των γηγενών κατοίκων) ως προς τον βανδαλισμό των ιστορικών μνημείων. Παράλληλα, προσπαθούν να υπάρχει σεβασμός και αυτό πληρώνεται με πρόστιμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει η απαραίτητη Παιδεία. Κι έτσι βλέπουμε τουρίστες που πληρώνουν …χρυσό σάντουιτς που τρώνε στο δρόμο ενώ περπατάνε… Και δεν μας κάνει εντύπωση η είδηση ότι 15χρονη Ελληνίδα πληρώνει πρόστιμο γιατί άφησε το …στίγμα της σε μνημείο της Φλωρεντία.

Πως έχει η ιστορία; Πρόστιμο 160 ευρώ επιβλήθηκε σε 15χρονη η οποία βρισκόταν με την οικογένειά της στη ιστορική πόλη της Βόρειας Ιταλίας και προσπάθησε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο τη φράση «η Λίνα είναι τέλεια», πάνω στην ιστορική γέφυρα Ponte Vecchio. Παράλληλα, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα πρόκλησης ζημιάς σε ιστορικό μνημείο. Η έφηβη βρισκόταν για διακοπές στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης με την οικογένειά της και με φίλους που ζουν στη Μπολόνια.

Το πρακτορείο ANSA, αναφέρει ότι η 15χρονη έγραψε με μαρκαδόρο το… όνομά της στο ιστορικό μνημείο, με αποτέλεσμα οι ιταλικές Αρχές να κινητοποιηθούν άμεσα. Την έπιασαν δε επ' αυτοφώρω κάτι που κατά τον ιταλικό νόμο συνιστά βανδαλισμό. Το επεισόδιο έληξε με μια προειδοποίηση για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου και πρόστιμο 160 ευρώ. Το Ponte Vecchio ("Παλαιό Γεφύρι") είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ / Φωτογραφία: thereport.gr