Ιταλία: Γιόρτασαν 50 χρόνια γάμου στην ... εντατική

Η δύναμη της αγάπης. Της θέλησης, της μάχης για τη ζωή... Η πρόσφατη ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου μέσα από την σελίδα του στα social media συγκινεί... Ενα ζευγάρι στην Ιταλία που γιόρτασε την 50η επέτειο του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείες. Κόβει την ανάσα...  ένας 71χρονος και η 73χρονη σύζυγός του που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Οι ηλικιωμένοι γιόρτασαν στην εντατική την 50η επέτειο του γάμου τους. Πρόκειται για τον 73χρονο Giancarlo και την 71χρονη Sandra και η ιστορία τους έγινε γνωστή από τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του LSE και εκπρόσωπο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό .

mosialos.jpg

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στη προσωπική του σελίδα στα social media:

«Μια διαφορετική 50ή επέτειος γάμου. Η Sandra και ο Giancarlo: αυτή είναι 71 και αυτός 73 ετών, στο νοσοκομείο Murri του Fermo, στην περιοχή Marche, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό αλλά είναι και τώρα μαζί, ο καθένας στο κρεβάτι του.

Η Sandra νοσηλεύτηκε στην εντατική και αργότερα έφτασε και ο Giancarlo.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες έκαναν τα πάντα για να τους κρατήσουν δίπλα-δίπλα στο ίδιο δωμάτιο, και όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να γιορτάσουν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους αποφάσισαν να τους κάνουν μια έκπληξη. "Έφερα πενήντα μικρές καρδιές που είχα στο σπίτι και ένα μικρό κέικ με ένα κεράκι που δεν το ανάψαμε (δεν μπορείς να έχεις ζωντανή φλόγα κοντά σε παροχή οξυγόνου)", εξήγησε η Roberta Ferretti, η νοσοκόμα που παρακολουθεί το ζευγάρι.

"Παίξαμε το γαμήλιο εμβατήριο, βάλαμε τα κρεβάτια τους κοντά-κοντά και αυτοί με τις λίγες δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, πιάστηκαν χέρι-χέρι. Ήταν μια απίστευτη, μια πολύ όμορφη στιγμή. Αυτές είναι οι στιγμές που αξίζουν τις θυσίες μας αυτές τις μέρες"

(Από την Corriere della Sera)».