Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία - Κορωνοϊός: Εφιάλτης διαρκείας... 627 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία – Κορωνοϊός: Εφιάλτης διαρκείας… 627 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

|

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα

Εφιαλτικές παραμένουν οι διαστάσεις της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. Η διάδοση την πανδημίας, εν ολίγοις, συνεχίζεται ασταμάτητη.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ιταλία και επίσημα είναι στο Νο 2 της λίστας καθότι χθες ξεπέρασε την Κίνα…  Σχεδόν 3.245 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού εκεί στα τέλη του περασμένου έτους. Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Τέλη Ιανουαρίου τα πρώτα κρούσματα 

Ιταλοί μοριακοί βιολόγοι μετά από έρευνα που έκαναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, σημειώθηκαν στην επικράτεια της Ιταλίας στα τέλη Ιανουαρίου, μερικές εβδομάδες πριν γίνει η διάγνωση του πρώτου ασθενούς. Τα συμπεράσματα τους τα δημοσιεύσαν στην ηλεκτρονική επιστημονική βιβλιοθήκη medRxiv.

“Τα στοιχεία που συλλέξαμε παραπέμπουν στο ότι ο ιός SARS-CoV-2 (είναι ο ίδιος ο νέος κορονοϊός) διείσδυσε στην επικράτεια της Βόρειας Ιταλίας στο διάστημα μεταξύ του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, δηλαδή πολύ πιο πριν από την στιγμή που ξεκίνησε η αναχαίτιση του. Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ότι ο ιός μπήκε στην Ιταλία αμέσως ακολουθώντας αρκετές διαδρομές” γράφουν οι επιστήμονες.

Οι μοριακοί βιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου και γιατροί από νοσοκομείο Λουίτζι Σάκκο, κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα, αποκωδικοποιώντας τα γονιδιώματα των δειγμάτων του ιού, τα οποία πήραν από τα τρία πρώτα θύματα του Covid-19 στην Λομβαρδία. Εν συνεχεία οι ειδικοί τα συνέκριναν μεταξύ τους, καθώς και με δείγματα SARS-CoV-2 από άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Οι υπολογισμοί τους παρέπεμπαν στο ότι όλα τα ιταλικά δείγματα του ιού ήταν το ένα με το όλα πολύ συγγενικά. Εκτός των άλλων έμοιαζαν με εκείνα τα στελέχη του SARS-CoV-2, τα οποία οι γιατροί απομόνωσαν από τον οργανισμό των πρώτων θυμάτων του Covid -19 στην Γερμανία το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Επίσης παρόλο που οι γιατροί πήραν και τα τρία δείγματα του ιού από σώματα των Ιταλών ασθενών την ίδια ημέρα, στα γονιδιώματα τους παρατηρήθηκαν αρκετές διαφορετικές μεταλλάξεις.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν